Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΒΟΛΟΥ»
Παρατείνονται οι μειωμένοι μισθοί

Για την πρόταση της εργοδοσίας αποφασίζουν μεθαύριο οι εργαζόμενοι

Να συνεχιστεί για άλλους 6 μήνες η καταβολή μισθών μειωμένων κατά 14%, που επιβλήθηκε πριν από δυο μήνες, «προτείνει», σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στα δυο εργοστάσια της «Χαλυβουργίας», στο Βόλο, η εργοδοσία του Μάνεση. Με το ταυτόχρονο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας, η συνολική μείωση του μισθού υπολογίζεται στο 18%.

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται να συνεδριάσει το ΔΣ του Σωματείου. Με δεδομένη τη στάση της πλειοψηφίας, η απόκρουση της νέας εργοδοτικής πρόκλησης είναι στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων και της Γενικής τους Συνέλευσης, που θα συγκληθεί μεθαύριο Πέμπτη. Χαρακτηριστικές των προθέσεων της πλειοψηφίας, είναι οι δηλώσεις του προέδρου του ΔΣ, Θ. Γκλαβίνη, σε τοπικά ΜΜΕ, που είπε: «Δε νομίζω να επιθυμεί κανείς να μείνει άνεργος στη σημερινή δύσκολη εποχή. Ας μην ξεχνάμε ότι σε άλλα εργοστάσια όπως στη ΣΙΔΕΝΟΡ έχει επιβληθεί μείωση μισθού για δύο χρόνια, ενώ στη ΣΩΒΕΛ έχει επιβληθεί 15% μείωση στο βασικό μισθό επ' αόριστο»...

Η απαίτηση του Μάνεση για μείωση του μισθού των εργαζομένων της «Χαλυβουργίας» στο Βόλο, κατά 14%, έγινε δεκτή, τον περασμένο Ιούλη, από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων - 196 ψήφισαν υπέρ και 94 κατά - η οποία πραγματοποιήθηκε σε «κλίμα» ισχυρών πιέσεων, αισχρών εκβιασμών, εκφοβισμού και τρομοκρατίας σε βάρος των εργατών που διαμόρφωσε η εργοδοσία, με τη συνδρομή και της πλειοψηφίας στο σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ