Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Υποδέχτηκαν τους σχολικούς φύλακες από τη Θεσσαλονίκη

Ζεστή εκδήλωση αλληλεγγύης την Κυριακή στον Αγιο Στέφανο

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στον Αγιο Στέφανο Αττικής
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στον Αγιο Στέφανο Αττικής
Θερμή και μαζική υποδοχή επιφύλαξαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στον Αγιο Στέφανο Αττικής συνδικάτα, μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι, στους σχολικούς φύλακες που, στις 28 Σεπτέμβρη, ξεκίνησαν πεζή από τη Θεσσαλονίκη, με κατεύθυνση την Αθήνα, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο μέτρο της «διαθεσιμότητας», που ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις.

Την εκδήλωση αλληλεγγύης οργάνωσαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και τα σωματεία Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Αττικής (ΣΔΚΥΑ), Αγ. Αναργύρων - Καματερού, Πετρούπολης, Ελληνικού, Περάματος, Κορυδαλλού, Ελευσίνας - Ασπροπύργου - Μάνδρας. Εκ μέρους του ΚΚΕ, παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο βουλευτής του Κόμματος Χρ. Κατσώτης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μικρό γλέντι, κρασί και μεζέδες, με μουσική από τον Γιώργο Σαρρή και το συγκρότημά του.

Εκ μέρους των σχολικών φυλάκων από τη Θεσσαλονίκη, ο Μανώλης Σταθόπουλος, είπε για το εγχείρημά τους: «Είχαμε σαν όπλο την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Από τους συναδέλφους σε κάθε πόλη και χωριό που περάσαμε, κάθε άνθρωπο που έβγαινε να μας αγκαλιάσει και να μας προσφέρει». Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν η Ελένη Καμαρινοπούλου, εκ μέρους του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η Ζώη Σώκου, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Διονύσου, και ο Β. Πετρόπουλος, πρόεδρος του ΣΔΚΥΑ.

Σήμερα, οι σχολικοί φύλακες θα ολοκληρώσουν την πολυήμερη πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας, στη Βουλή. Να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει Ερώτηση προς τους αρμόδιου υπουργούς, ζητώντας από την κυβέρνηση να επανατοποθετηθούν οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία και να αναγνωριστεί ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν (πέντε περίπου χρόνια) με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, να μην εκχωρηθεί η φύλαξη των δημόσιων σχολείων σε ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ