Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΑ
Στόχος για καπιταλιστική ανάπτυξη 7,5%

ΠΕΚΙΝΟ.--

Να συνεχιστούν οι αναδιαρθρώσεις στην οικονομία με ταχύτερους ρυθμούς, ζήτησε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κίνας, επικαλούμενο την «ανάγκη» σταθεροποίησης της ανάπτυξης, που διευρύνει τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής. Η Κίνα δηλώνει ότι είναι σε θέση να εκπληρώσει το στόχο της ανάπτυξης του 7,5% (ρυθμός κατώτερος από τους παλιότερους ρυθμούς ανάπτυξης, αφού επηρεάζεται από την παγκόσμια κρίση) και σύμφωνα με το Υπουργικό Συμβούλιο έχουν ληφθεί σχετικά μέτρα που αφορούν στην απελευθέρωση των επιτοκίων, του εμπορίου και των επενδύσεων.

Την ίδια στιγμή στην Κίνα βρίσκεται από χτες ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόρκι Ιβάνοφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζίνπινγκ. Κίνα και ΠΓΔΜ συμφώνησαν σε ενίσχυση των σχέσεών τους και της συνεργασίας τους σε όλα τα επίπεδα.

  • Σημαντικά προβλήματα προκαλεί στην περιοχή Χαρμπίν της βορειανατολικής Κίνας το νέφος λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Χτες τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, καθώς και το αεροδρόμιο, ενώ χρειάστηκε να γίνουν ρυθμίσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ