Τρίτη 22 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ
Με επιτυχία έγινε η 4η Συνάντηση στα Χανιά

Πλούσιο πρόγραμμα και κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε

Από την πορεία στην πόλη των Χανίων
Από την πορεία στην πόλη των Χανίων
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι διήμερες εργασίες της 4ης Τριμερούς Συνάντησης Κινημάτων Ειρήνης από Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο, στα Χανιά, που επιλέχτηκαν για να αναδειχτεί για άλλη μια φορά ο ρόλος της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης της Σούδας, ως εφαλτηρίου των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Την ΕΕΔΥΕ εκπροσώπησε πολυμελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής την γενική γραμματέα της, Βέρα Νικολαΐδου. Η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό της, Aydemir Guler, και τα μέλη της Γραμματείας Zuhal Okuyan και Burhan Aksakal. Το Παγκύπριο Συμβούλιο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρό του, Γιαννάκη Σκορδή, και τον γενικό γραμματέα, Χρήστο Κουρτελλάρη. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγονται οι τριμερείς συναντήσεις, εκπροσώπησε ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του.

Το Σάββατο, μετά από τη συνάντηση εργασίας των αντιπροσωπειών στο Εμπορικό Επιμελητήριο, όπου και καταλήχτηκε κοινό ανακοινωθέν, ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση στο Θέατρο «Δημ. Βλησσίδης» για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με προβολές από τις δράσεις των τριών Επιτροπών και χαιρετισμούς. Την εκδήλωση άνοιξε η Γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, Ιωάννα Κουρπά, και μίλησε ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, Νίκος Ζώκας. Εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας μίλησε η Zuhal Okuyan και από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης ο πρόεδρός του, Γιαννάκης Σκορδής.

Από την ανοιχτή εκδήλωση στο Θέατρο «Δημ. Βλησσίδης»
Από την ανοιχτή εκδήλωση στο Θέατρο «Δημ. Βλησσίδης»
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ Μπάμπης Αγγουράκης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του ΠΓ.

Την Κυριακή οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν επίσκεψη στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης στο Θέρισσο και το απόγευμα κινητοποίηση στην πόλη των Χανίων, με αίτημα να κλείσει η βάση και να εκφραστεί αλληλεγγύη στους λαούς της περιοχής. Το πρόγραμμα «έκλεισε» με συναυλία διεθνιστικής φιλίας και αλληλεγγύης στο «Γιαλί Τζαμισί» με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων έντεχνης μουσικής του Αντώνη Μυλωνάκη, του κρητικού συγκροτήματος του Γ. Σκευάκη και Γ. Μυλωνάκη, του χορευτικού συλλόγου «Πελασγοί» από τα Χανιά και των γνωστών καλλιτεχνών Emin Ιgus από Τουρκία και Κούλη Θεοδώρου από την Κύπρο.

Το πρωί της ίδιας μέρας, έγινε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στην αμερικανοΝΑΤΟική βάση της Σούδας. Οι εκπρόσωποι των κινημάτων Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου, συνοδευόμενοι από τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μπάμπη Αγγουράκη, τον περιφερειακό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργο Νταγκουνάκη και τον εκπρόσωπο της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) Νίκο Παπαναστάση επισκέφτηκαν πρώτα τη ναυτική βάση, που μπορεί να «φιλοξενήσει» (μεταξύ άλλων) μέχρι και 2 αεροπλανοφόρα και στη συνέχεια την αεροπορική βάση, η οποία αξιοποιήθηκε σε όλες τις προηγούμενες ιμπεριαλιστικές επιθέσεις και βρίσκεται σε ετοιμότητα για τα επόμενα σχέδια επίθεσης σε Συρία και Ιράν. Η αντιπροσωπεία θυροκόλλησε ψήφισμα διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ