Τετάρτη 23 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΟΥ ΜΑΣ
Ποιον συμφέρει η εκφυλιστική κατάσταση στους συλλόγους;

Πρωτοβουλία του ΜΑΣ που απευθύνεται κυρίως στους πρωτοετείς φοιτητές

Κόντρα στην εκφυλιστική κατάσταση που επικρατεί σε μεγάλο βαθμό στους φοιτητικούς συλλόγους, η Γραμματεία Ιωαννίνων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών απευθύνεται στους πρωτοετείς φοιτητές και τους καλεί να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση των άλλων δυνάμεων και να μπουν στη δράση για να επανενεργοποιηθούν και να ζωντανέψουν οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Στα Γιάννενα τις προηγούμενες μέρες έγιναν γενικές συνελεύσεις στους περισσότερους συλλόγους. Αλλά τι συνέβη σε αυτές: «Ούτε ένας φοιτητής δεν πήρε το λόγο να μιλήσει για το πρόβλημά του. Οι δυνάμεις της ΔΑΠ δεν πάτησαν το πόδι τους. Διάφορες ομάδες (ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ, μλ) μίλαγαν με τις ώρες, έκαναν πρωτολογίες, δευτερολογίες, τριτολογίες, στημένες ερωτήσεις η μία στην άλλη. Ολες οι παρατάξεις είπαν δεκάδες ψέματα, έκαναν συντονισμένη επίθεση στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Καμία παράταξη δεν έκανε ερώτηση και κριτική στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών για αυτά που είπε. Μονάχα έλεγαν για το Ριζοσπάστη, για τον 902, το Στάλιν, για την πολιτική του ΚΚΕ από 1940 μέχρι σήμερα (!!!). ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ: Το σύνολο των φοιτητών να φύγει κουρασμένο και αηδιασμένο, να δηλώνει πως "οι παρατάξεις φταίνε για το μπάχαλο στα πανεπιστήμια" και οι συνελεύσεις δεν κατέληξαν πουθενά», σημειώνει η Γραμματεία του ΜΑΣ.

Το ΜΑΣ απευθύνεται στους πρωτοετείς φοιτητές και τους καλεί να σκεφτούν ποιους συμφέρει να μη συζητάνε οι φοιτητές πραγματικά τα προβλήματά τους και να επικρατεί αυτή η κατάσταση που διώχνει τη μεγάλη μάζα των φοιτητών από την ενεργό δράση.

«Μην πέσεις στην παγίδα τους. Κάνε τους πέρα και πάρε θέση, κάνε ενεργούς τους φοιτητικούς συλλόγους, άλλαξε την κατάσταση με τη συμμετοχή σου», λέει το ΜΑΣ στους πρωτοετείς φοιτητές και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα κόντρα στον εκφυλισμό: «Να αλλάξει τώρα ο τρόπος διεξαγωγής της συνέλευσης. Να υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή, πότε θα αρχίσει και θα τελειώσει μία Γενική Συνέλευση. Να μιλάνε οι φοιτητές και όχι μόνο οι παρατάξεις. Να υπάρχει λίστα ομιλητών που θα μιλάει όποιος θέλει, ίσο χρόνο ομιλίας για όλους. Το Διοικητικό Συμβούλιο που συγκαλεί τις Γενικές Συνελεύσεις να εισηγείται για το ποια είναι τα θέματα και τι προτείνει».

Σ' αυτή τη βάση το ΜΑΣ καλεί όλους τους φοιτητές να μαζικοποιήσουν τις συνελεύσεις, να εκλέξουν τους δικούς τους εκπροσώπους σε επιτροπές ετών, να μπουν στη δράση για όλα όσα δικαιούνται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη φοιτητική στέγη (2019-09-05 00:00:00.0)
Πάνω από 90 Σύλλογοι διαδηλώνουν σήμερα απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας (2016-11-03 00:00:00.0)
Επιδιώκουν κίνημα - νεροκουβαλητή της διαχείρισης του συστήματος (2014-04-04 00:00:00.0)
Ποιοι σαμποτάρουν το συλλαλητήριο; (2013-09-24 00:00:00.0)
Απεργοσπαστικός μηχανισμός σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (2012-01-14 00:00:00.0)
«Οργάνωσε την πάλη σου με την Επιτροπή Αγώνα» (2010-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ