Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Διαδηλώσεις ενόψει της δίκης του Μούρσι

ΚΑΪΡΟ.--

Νέες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα προανήγγειλαν οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» και όλες οι συνεργαζόμενες με αυτούς οργανώσεις ενόψει της έναρξης της δίκης του ανατραπέντος προέδρου Μουχάμαντ Μούρσι. Η δίκη του Μούρσι για «υποδαύλιση της βίας και πρόκληση δολοφονιών και βασανιστηρίων διαδηλωτών μπροστά στο προεδρικό μέγαρο», κατά τη διάρκεια περσινών διαδηλώσεων, έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοέμβρη και πιθανότατα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, θα διεξαχθεί σε δικαστικό μέγαρο δίπλα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Τόρα. Υπενθυμίζεται ότι ο τόπος κράτησης του Μούρσι δεν είναι γνωστός.

Οι ισλαμιστές «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» και ο στρατός που αλληλοκατηγορούνται στην πραγματικότητα εκφράζουν μερίδες της αστικής τάξης που διεκδικούν τον πλούτο της Αιγύπτου, και καταφέρνουν να εγκλωβίζουν στην ενδοαστική διαπάλη και λαϊκές δυνάμεις. Πάντως, η κυβέρνηση του στρατού προωθεί ένα νέο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων.

Τέλος, τρεις ακόμη νεκροί στρατιώτες αναφέρονταν από πηγές προσκείμενες στο στρατό στη χερσόνησο του Σινά σε συγκρούσεις με ισλαμιστές εξτρεμιστές ενόπλους στο πλαίσιο των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων που διεξάγονται εδώ και πολύ καιρό στην ευρύτερη περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ