Παρασκευή 25 Οχτώβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Καμία βοήθεια στα θύματα του «Ράνα Πλάζα»

ΝΤΑΚΑ.--

Εξι μήνες έχουν περάσει από την κατάρρευση του κτιρίου «Ράνα Πλάζα» στο Μπαγκλαντές, όπου στεγάζονταν εργοστάσια παραγωγής ρούχων φασόν και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.130 άνθρωποι. Εξι μήνες μετά και όπως καταγγέλλουν οι εκατοντάδες τραυματίες δεν έχουν λάβει ίχνος αποζημίωσης, για το εργοδοτικό έγκλημα, που σε πολλούς από τους επιζώντες στοίχισε σοβαρά στην υγεία τους. Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, τουλάχιστον το 94% των θυμάτων δεν έχουν πάρει καμία βοήθεια, ενώ αρκετοί είναι οι τραυματίες που λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης δεν μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά και αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης.

Από τους τραυματίες που επέζησαν της κατάρρευσης, το 92% δεν μπόρεσε να επιστρέψει στη δουλειά μέχρι σήμερα, ενώ το 64% φέρει μόνιμες βλάβες, όπως παράλυση και σοβαρούς πόνους που δεν επιτρέπουν να εργαστούν. Από την άλλη πλευρά η «βοήθεια» που έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι εταιρείες για τις οποίες παρήγαγαν εμπόρευμα τα συγκεκριμένα κάτεργα, δεν ξεπερνά τα 191 δολάρια κατ' άτομο.

Το «Ράνα Πλάζα» ήταν μία ακόμα απόδειξη του πώς λειτουργούν τα κάτεργα του φασόν στο Μπαγκλαντές αλλά και της κρατικής αδιαφορίας που μέχρι σήμερα έχει εγκαταλείψει τόσο τα θύματα όσο και τα εκατομμύρια εργαζόμενους σε αντίστοιχα εργοστάσια αβοήθητους, παίρνοντας πάγια το μέρος των εργοδοτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ