Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Συντονίζουν τη δράση τους οι μαθητές ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας αύριο Πέμπτη

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν αύριο Πέμπτη στις 10.30 το πρωί, μαθητές από ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της Αττικής που έχουν αναπτύξει πρωτοβουλίες συντονισμού και διεκδίκησης.

«Η δύναμή μας είναι στο συλλογικό αγώνα. Τάξη την τάξη, σχολείο το σχολείο συζητάμε όλοι μαζί για τα προβλήματα που έχουμε για να κάνουμε μάθημα. Παίρνουμε αποφάσεις συντονισμού με τα υπόλοιπα ΕΠΑΛ που είναι στη περιοχή μας», δήλωσαν οι μαθητές από 15 ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του Λεκανοπεδίου σε κοινό τους κάλεσμα προς τους συμμαθητές τους. Το κάλεσμα υπογράφουν μαθητές από: 1ο ΕΠΑΛ - 4ο ΕΠΑΛ - 1η ΕΠΑΣ - 2η ΕΠΑΣ Σιβιτανιδείου, 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Σμύρνης, 1ο ΕΠΑΛ Ιλίου, 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 3ο ΕΠΑΛ Ταύρου, 1ο ΕΠΑΛ Ελληνικού, 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών, 1ο ΕΠΑΛ Δραπετσώνας, 1ο ΕΠΑΛ Περιστερίου, 1η ΕΠΑΣ Αθηνών, 1ο ΕΠΑΛ Καισαριανής.

Αντίστοιχα, Συντονιστικό Αγώνα ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης, συγκροτήθηκε τις προηγούμενες μέρες, εξέλεξε Γραμματεία και καθόρισε συγκεκριμένες δράσεις για το επόμενο διάστημα. Επίσης, αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία στις 6 Νοέμβρη με το ΠΑΜΕ.

Τα αιτήματα πάλης είναι: Να μην καταργηθεί καμία ειδικότητα. Να μην απολυθεί κανένας καθηγητής. Να καταργηθεί το έτος της μαθητείας ως τσάμπα εργασία για τους επιχειρηματίες. Χρηματοδότηση όλων των σχολείων. Οχι στα 30άρια τμήματα. Δωρεάν μεταφορές για τους μαθητές. Ενα γεύμα στους μαθητές δωρεάν με ευθύνη και χρηματοδότηση των δήμων. Εξω οι επιχειρήσεις από τα σχολεία. Ανεμπόδιστη είσοδο των σωματείων των εργαζομένων στα σχολεία για ενημέρωση των μαθητών ανά ειδικότητα. Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.

Αμεσα αποφάσισαν να προχωρήσουν:

Στη δημιουργία Blog του Συντονιστικού και σχολικών εφημερίδων μέσα από τα οποία θα δίνεται η μάχη της ενημέρωσης.

Συγκρότηση ανά σχολείο πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων που θα δώσουν ζωή στο σχολείο.

Καμπάνια δράσης με πρωτοβουλίες ανά σχολείο (προβολές ταινιών, εκδηλώσεις) για το τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών, που έχει προσλάβει ιδιαίτερα οξυμένες διαστάσεις στα ΕΠΑΛ.

Συζητούν στα 15μελή και 5μελή των ΕΠΑΛ την απόφαση του Συντονιστικού και παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία στις 6 του Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ