Τετάρτη 30 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
Kαταγγέλλουν επιχείρηση τρομοκρατίας από Χρυσαυγίτες

Την προσπάθεια τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ αλλά και των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ της Ξάνθης, από μέλη της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ. Συμμορία Χρυσαυγιτών, γνωστών για το ποιον τους, μετά το υβριστικό σύνθημα που έγραψαν σε τοίχο του σχολείου εναντίον του διευθυντή βάζοντας υπογραφή ΚΚΕ, και την αποκάλυψή τους με την άμεση αντίδραση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, άρχισαν να απειλούν μαθητές με ανώνυμα τηλεφωνήματα και να προχωρούν σε προπηλακισμούς μαθητών μελών της ΚΝΕ ακόμη και μέσα στο σχολείο.

Χτες οι οργανώσεις Ξάνθης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στο 1ο ΕΠΑΛ και παρέμβαση στο διευθυντή του σχολείου. Ζήτησαν να πάρει θέση ο Σύλλογος Καθηγητών αλλά και οι μαθητές και να απομονώσουν τους χρυσαυγίτες, να τους πετάξουν έξω από τα σχολεία.

Στη συνέχεια, στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έδωσαν συνέντευξη Τύπου και κατήγγειλαν τη δράση της φασιστικής Χρυσής Αυγής μέσα στα σχολεία που στόχο έχει να τρομοκρατήσει τους μαθητές για να μη σηκώσουν κεφάλια απέναντι στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά τους. Κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς και όλο τον εργαζόμενο λαό να τους καταδικάσει, να τους διώξει από τα σχολεία, τις γειτονιές, τους χώρους δουλειάς, να μην τους αφήσει χώρο να σταθούν.

Το απόγευμα έκαναν συνάντηση για το θέμα με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ