Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ
«Οχι» στο πρόγραμμα «Ευρωπαϊκή Μνήμη»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από σωματεία και φορείς ενάντια στο πρόγραμμα της ΕΕ με τίτλο «Ευρωπαϊκή Μνήμη», με το οποίο επιχειρείται η εξίσωση του κομμουνισμού με τη ναζιστική θηριωδία. Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Εσωτερικών και χρηματοδοτεί μέχρι και με 100.000 ευρώ κάθε δράση που αναδεικνύει «τις αιτίες της ανάδυσης των ολοκληρωτικών καθεστώτων στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία (ναζισμός, φασισμός, σταλινισμός και ολοκληρωτικά κομμουνιστικά καθεστώτα)».

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τα σωματεία των δήμων να καταγγείλουν το χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΕ και της κυβέρνησης που το υλοποιεί και με παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια να απαιτήσουν να μη γίνουν οι δήμοι αρωγοί της ΕΕ και της κυβέρνησης στην προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας.

Η Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους την εξίσωση κομμουνισμού - φασισμού που προωθεί το πρόγραμμα και η οποία αναπαράγεται ήδη ως επίσημη πολιτική της ΕΕ μέσα από τα σχολικά βιβλία. Καλούν τους εκπαιδευτικούς να σταθούν αντιμέτωποι μέσα στις τάξεις με την επιχείρηση στρέβλωσης της αλήθειας και να αποκαλύπτουν το ανιστόρητο της θεωρίας των «δύο άκρων».

Καταδικαστικά ψηφίσματα για το πρόγραμμα έχουν εγκρίνει ήδη η Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ, καθώς και σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ