Πέμπτη 31 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΑΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ
Αναντικατάστατος ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης του ΚΚΕ

Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη συζήτηση για τον κομματικό Τύπο
Κατάμεστη η αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη συζήτηση για τον κομματικό Τύπο
«Η αλήθεια γράφεται με κόκκινο. Ο επαναστατικός Τύπος στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού, πηγή ενημέρωσης, μόρφωσης και οργάνωσης» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Με πολλά παραδείγματα από την καθημερινή επικαιρότητα, τον τρόπο και τα κριτήρια με τα οποία προβάλλει και σχολιάζει τα γεγονότα ο «Ριζοσπάστης», ο Θανάσης Λεκάτης, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της εφημερίδας του Κόμματος, ανέδειξε την ανάγκη της αγοράς και μελέτης της εφημερίδας του ΚΚΕ, τη σημασία της ενημέρωσης μέσα από τις σελίδες της. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην ξεχωριστή σημασία που έχει το καθένα από τα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ («Ριζοσπάστης», ΚΟΜΕΠ, «902.gr») και της ΚΝΕ («Οδηγητής»), καθώς και η μελέτη του μαρξιστικού βιβλίου.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο «Ριζοσπάστη» τόνισε ότι δεν είναι μια ακόμη εφημερίδα που συμπληρώνει τη δήθεν πλουραλιστική ενημέρωση που παρέχεται από τις αστικές εφημερίδες. Είναι η φωνή των συμφερόντων της εργατικής τάξης απέναντι στο μέτωπο εκατοντάδων μέσων ενημέρωσης που αναπαράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία και προπαγάνδα. Είναι η συνείδηση που προσπαθεί -μέσα σε αντίξοες συνθήκες- να δείξει το δρόμο της απελευθέρωσης των εργαζομένων. Είναι η φωνή του Κόμματος της εργατικής τάξης, είναι το ίδιο το ΚΚΕ με το σύνολο της πολιτικής του πρότασης, εκλαϊκευμένη σε καθημερινή βάση στο έδαφος της τρέχουσας επικαιρότητας.


Δεν είναι δυνατόν -υπογράμμισε- ο καθένας από εμάς (μέλος ή φίλος του ΚΚΕ) να είναι αποτελεσματικός και πειστικός στους συναδέλφους του, στους γείτονές του, σ' αυτούς που συναναστρέφεται και οι οποίοι δέχονται καθημερινά το «βομβαρδισμό» του αστικού Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, χωρίς να εξοπλίζεται μέσα από την καθημερινή ανάγνωση - μελέτη του «Ριζοσπάστη».

Στην παρέμβασή του, εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ, ο Κώστας Τζίχας σημείωσε ότι έχουμε απέναντι «έναν βομβαρδισμό καθημερινό από τα αστικά μέσα ενημέρωσης με ό,τι αντιδραστικό θεώρημα έχει εφεύρει η προπαγάνδα της άρχουσας τάξης». «Μέσα σ' αυτό το τοπίο -τόνισε- ο επαναστατικός Τύπος προσπαθεί να ανεβάσει το ηθικό του λαού και της νεολαίας, να τους βγάλει από τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και να αλλάξουν ριζικά, επαναστατικά τη ζωή τους».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα σημαντικό ιστορικό οπτικοακουστικό ντοκουμέντο (DVD), προϊόν συλλογικής δουλειάς μελών και φίλων του Κόμματος στη Σάμο. Το DVD αναφέρεται επιγραμματικά στην Ιστορία του «Ριζοσπάστη», ειδικότερα στις ανταποκρίσεις του από τη Σάμο και την Ικαρία την περίοδο του μεσοπολέμου (1925 - 1936), ενώ περιέχει επίσης μια σύντομη αναφορά στον τοπικό επαναστατικό Τύπο την περίοδο της φασιστικής κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης και του αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού. Το DVD έχει αναπαραχθεί σε αντίτυπα και διατίθεται ήδη από τις Κομματικές Οργανώσεις στη Σάμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεξόρμηση στις 7 - 8 Μάρτη με το ντοκιμαντέρ για τα 100χρονα του ΚΚΕ (2020-02-29 00:00:00.0)
Ο «Ριζοσπάστης» (2010-07-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-02-27 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-01-16 00:00:00.0)
Προσφορά στους αναγνώστες του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» (2007-12-15 00:00:00.0)
(Β)ιαστικός και (Β)λάσφημος (2006-07-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ