Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Συνεχίζεται η υποκρισία με τις παρακολουθήσεις

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Υπεραμύνθηκαν του σύννομου χαρακτήρα της δράσης των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών οι επικεφαλής της GCHO, MI5 και MI6, καταθέτοντας χτες στην επιτροπή Πληροφοριών και Ασφάλειας της Βουλής των Κοινοτήτων, κατηγορώντας τον Αμερικανό πρώην υπάλληλο της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν ότι με τις αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων βοήθησε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα να αλλάξουν τον τρόπο επικοινωνίας και να αναζητήσουν εναλλακτικά μέτρα συνεννόησης. Ισχυρίστηκαν ακόμη ότι από τον Ιούλη του 2005, οπότε είχαν σημειωθεί στο Λονδίνο αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις, ως σήμερα έχουν αποτραπεί τα σχέδια για την πραγματοποίηση 34 μεγάλων τρομοκρατικών επιχειρήσεων...

Νωρίτερα χτες, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Radio 4 του BBC, ο Γκλεν Γκρίνγουολντ, ο Αμερικανός πρώην δημοσιογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Γκάρντιαν» που είχε πρόσβαση στα ντοκουμέντα του Εντουαρντ Σνόουντεν και δημοσίευσε μια σειρά άρθρων για το θέμα, υποστήριξε πως με τα άρθρα του δεν έβλαψε την εθνική ασφάλεια. Ο Γκρίνγουολντ κατέληξε μάλιστα ότι αυτό που αποκαλύφθηκε είναι «πληροφορίες που οδήγησαν σε μια νομοθετική μεταρρύθμιση και σε παγκόσμια συζήτηση για την ασφάλεια της ιδιωτικότητας στο Ιντερνετ».

Το ίδιο 24ωρο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα BILD παραδέχτηκε ότι υπάρχει ένταση στις αμερικανο-γερμανικές σχέσεις, εξαιτίας των αποκαλύψεων για τις μαζικές παρακολουθήσεις ξένων ηγετών και πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σημειώνοντας ωστόσο ότι η σχέση Ουάσιγκτον - Βερολίνου «είναι και θα παραμείνει ισχυρή». Χαρακτήρισε τη Γερμανία «έναν από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ». Φυσικά, αυτός όπως και όλοι οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων στις παρακολουθήσεις καπιταλιστικών κρατών, κρύβουν ότι πρόκειται για λυκοσυμμαχία που από κοινού μεν χτυπάνε τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα αλλά ανταγωνίζονται θανάσιμα μεταξύ τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ