Παρασκευή 8 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΕΡΙ
Συναντήσεις με Ισραηλινούς και Παλαιστινίους

ΑΜΜΑΝ - ΡΑΜΑΛΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Εναν επιπλέον γύρο επαφών θα έχει με την ισραηλινή και την παλαιστινιακή ηγεσία ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αποφάσισε, εκτάκτως χτες, να επιστρέψει στα Παλαιστινιακά εδάφη και στο Ισραήλ σήμερα μετά την ολιγόωρη επίσκεψή του χτες στο Αμμάν. Ο Κέρι, όπως έγινε γνωστό, επρόκειτο να συναντήσει πολύ αργά το βράδυ χτες για δεύτερη φορά, μέσα σε λίγα 24ωρα, τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Αμπάς (χωρίς να διευκρινίζεται πού) και σήμερα κάποια στιγμή τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Σε συνέντευξή του, στο δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης, που μεταδόθηκε χτες, ο Κέρι επιμένει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία στο πλαίσιο των ισραηλινο-παλαιστινιακών συνομιλιών, υποστηρίζοντας ότι έχει επιτευχθεί πρόοδος στους τρεις περίπου μήνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αν και τόσο ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος όσο και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχουν διατυπώσει εντελώς διαφορετική άποψη.

Κατά τη συνάντησή του με τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα, ο Κέρι επανέλαβε ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να βοηθήσει την Ιορδανία να αντεπεξέλθει στη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων που συρρέουν κατά κύματα στο έδαφός της και έχουν πλέον φτάσει τις 600.000. Ο Αμπντάλα έχει, επανειλημμένως, απευθύνει σχετική έκκληση, τονίζοντας ότι το προσφυγικό κύμα έχει φτάσει πλέον το 8% του συνόλου του ιορδανικού πληθυσμού και η χώρα, που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα έλλειψης νερού και ηλεκτρικής ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ