Σάββατο 9 Νοέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΪΡΟ.-- Το Φλεβάρη ή το Μάρτη θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές στην Αίγυπτο και δύο μήνες μετά θα αρχίσει η προετοιμασία των προεδρικών, διέρρεε χθες πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, τονίζοντας ότι πρόκειται για το ακριβές «χρονοδιάγραμμα» αποκατάστασης «της πολιτικής τάξης που είχε εκπονήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση». Επίσης, χτες, έγινε γνωστό ότι διήμερη επίσκεψη, Τετάρτη και Πέμπτη, θα πραγματοποιήσουν την επόμενη βδομάδα στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα για διμερείς συναντήσεις και «τεχνικές στρατιωτικές συζητήσεις» (πιθανώς εξοπλιστικές) ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 15 τραυματίστηκαν χτες σε διπλή επίθεση αυτοκτονίας κατά σουνιτικού τεμένους στην επαρχία Ντιγιάλα και σε επίθεση ενόπλων κατά σημείου ελέγχου του στρατού στη Φαλούτζα.

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Σε επιτυχή δοκιμή του βαλλιστικού πυραύλου, «Agni-I» προχώρησε χτες η Ινδία στις ακτές του κρατιδίου Ορίσσα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Ο πύραυλος που είναι ικανός να φέρει πυρηνικές κεφαλές, έχει βεληνεκές 700 χλμ.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και άγνωστος, μέχρι το απόγευμα, παρέμενε ο ακριβής αριθμός των τραυματιών από τη σφοδρή ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε ενόπλους παραστρατιωτικών ανταγωνιστικών ομάδων μέσα στους δρόμους της λιβυκής πρωτεύουσας, που απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι επικρατεί χάος στη χώρα μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση που ανέτρεψε το καθεστώς Καντάφι.

ΡΩΜΗ.-- Συνελήφθη από τις ιταλικές αρχές ένας 34χρονος Σομαλός, τον οποίο υπέδειξαν οι επιζώντες του τραγικού ναυαγίου που στοίχισε τη ζωή σε 365 μετανάστες, έξω από τη Λαμπεντούζα, πριν από περίπου ένα μήνα. Ο Σομαλός υποδείχτηκε ως ο δουλέμπορος που είχε την ευθύνη για τη μεταφορά, είχε πάρει χρήματα αλλά είχε και κακομεταχειριστεί σεξουαλικά γυναίκες μετανάστριες. Επίσης, ως συνεργός του, συνελήφθη ένας 27χρονος Παλαιστίνιος.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Αντιδράσεις προκαλεί στο Βέλγιο το νομοσχέδιο περί ευθανασίας σε ανηλίκους. Η συζήτηση για την ευθανασία σε παιδιά και πάσχοντες από άνοια και νόσο Αλτσχάιμερ άνοιξε από τη βελγική κυβέρνηση δημιουργώντας οξείες αντιδράσεις στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στο Βέλγιο που επιτρέπεται η ευθανασία ενηλίκων παρουσιάζεται αύξηση των περιπτώσεων εθελοντικού υποβοηθούμενου θανάτου κατά 25% μέσα σ' ένα χρόνο.

ΚΕΜΠΕΚ.-- Κατατέθηκε χτες στην καναδική Βουλή το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο περί κατάργησης της χρήσης θρησκευτικών συμβόλων από δημόσιους υπαλλήλους, προκειμένου να εξασφαλιστεί, όπως ισχυρίζονται οι νομοθέτες, «η ισότητα ανάμεσα στις γυναίκες και τους άνδρες καθώς και η θρησκευτική ουδετερότητα της κυβέρνησης».

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Η Ιορδανία θα αντικαταστήσει τη Σαουδική Αραβία από 1η Γενάρη και για δύο χρόνια παίρνοντας μία θέση μεταξύ των μη μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την άρνηση της τελευταίας να δεχθεί αποτέλεσμα ψηφοφορίας στις 17 Οκτώβρη από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού.

AKΚΡA.-- Αποπέμφθηκε χτες από την κυβέρνηση της Γκάνας η υφυπουργός Τηλεπικοινωνιών Βικτόρια Χάμα έπειτα από την ηχογραφημένη (εν αγνοία της...) δήλωσή της πως θα εγκαταλείψει την πολιτική μόλις μαζέψει ένα εκατομμύριο δολάρια.

ΜΠΛΑΝΤΑΪΡ.-- Η αστυνομία στο νοτιοαφρικανικό Μαλάουι συνέλαβε χτες τον έως πρότινος υπουργό Δικαιοσύνης Ραλφ Κασαμπάρα ως βασικό ύποπτο για την απόπειρα δολοφονίας του διευθυντή του υπουργείου Οικονομικών για ζητήματα προϋπολογισμού στις 13 Σεπτέμβρη. Στην ίδια υπόθεση δολοφονίας εμπλέκεται ως ύποπτος και ένας επιχειρηματίας που παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης στις αρχές.

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ.-- Με 64 ψήφους υπέρ και 32 κατά η αμερικανική γερουσία ενέκρινε αργά το βράδυ της Πέμπτης νομοσχέδιο που απαγορεύει τις εργασιακές διακρίσεις σε βάρος ατόμων λόγω της ομοφυλοφιλικής προτίμησής τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2010-06-11 00:00:00.0)
Διεθνής διάσκεψη δωρητών... «ασφάλειας» (2009-04-23 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2009-02-21 00:00:00.0)
Εν πλω η δύναμη της ΕΕ (2008-12-09 00:00:00.0)
Αμερικανική αεροπορική επιδρομή (2008-03-04 00:00:00.0)
Πυρκαγιά σε μεταγωγικό σκάφος της Αφρικανικής Ενωσης... (2007-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ