Τρίτη 12 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«BLUE FLAG 2013»
Ελληνικά μαχητικά σε ισραηλινή άσκηση

Με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετέχει η ελληνική πολεμική αεροπορία σε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση που διοργανώνει η ισραλινή αεροπορία και στην οποία θα πάρουν επίσης μέρος δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ιταλίας.

Η πολυεθνική άσκηση με την επωνυμία «Blue Flag 2013» ξεκινά αύριο και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Νοέμβρη. Σύμφωνα με το «σενάριο» προβλέπει ότι τα μαχητικά αεροσκάφη των τεσσάρων χωρών θα πραγματοποιήσουν αποστολές εναέριας μάχης, «ηλεκτρονικού πολέμου» και ρίψεις πραγματικών βομβών σε πεδίο βολής. Το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης θα διεξαχθεί στην Αεροπορική Βάση «OVDA», στο νοτιοανατολικό Ισραήλ, κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα και τα σύνορα με την Ιορδανία, ωστόσο σύμφωνα με το σχεδιασμό, τμήμα της άσκησης θα διεξαχθεί και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η συμμετοχή των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, εντάσσεται στα πλαίσιο της ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ενώ η συγκεκριμένη άσκηση πραγματοποιείται σε μια περιοχή που δρομολογούνται ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές ασκήσεις των τελευταίων χρόνων. Σε ανακοίνωσή της, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι θα συμμετάσχει με τέσσερα αεροσκάφη «F-16 Block 52+» της 340 Μοίρας. Η ελληνική στρατιωτική αποστολή θα αποτελείται από 45 άτομα συνολικά, πιλότους και τεχνικό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ