Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Κινητοποίηση ενάντια στη διαθεσιμότητα

Κινητοποίηση ενάντια στις διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών και τις καταργήσεις τομέων και ειδικοτήτων συνδιοργανώνουν σήμερα Τετάρτη, στη 1 το μεσημέρι, στην πλατεία Κοραή το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά και η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.

Μεταξύ άλλων, στο κάλεσμά του, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά σημειώνει ότι οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα είναι μπροστά στο φάσμα της απόλυσης και αποτελούν τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας απολύσεων, που θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. «Παράλληλα, χιλιάδες μαθητές σπρώχνονται έξω από την εκπαίδευση - σε δομές κατάρτισης που οδηγούν σε αμορφωσιά και σε απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία», τονίζει. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ανακληθούν οι διαθεσιμότητες - απολύσεις, να επιστρέψουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία τους και δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κατάρτιση και τη μαθητεία.

Για τη συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, η ΕΛΜΕ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας 12-2 μ.μ. και καλεί τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος, να ενημερώσουν γονείς και μαθητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ