Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΛΟΣ
Κοινή δράση ΜΑΣ και ΠΑΜΕ για σίτιση και στέγαση

Κοινή αγωνιστική δράση για τα ζητήματα της σίτισης και στέγασης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναλαμβάνουν ΜΑΣ και ΠΑΜΕ στο Βόλο.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη, 26 Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα, οργανώνουν, από κοινού, συγκέντρωση εργαζομένων και φοιτητών έξω από το ξενοδοχείο «Γαλαξίας», στην παραλία, με αίτημα να δοθεί για φοιτητική εστία, που θα καλύψει ανάγκες στέγασης των φοιτητών που κατάγονται εκτός Βόλου. Πρόκειται για πενταώροφο κτίσμα, το οποίο διαθέτει 120 δωμάτια και θα μπορούσαν να δημιουργηθούν περίπου 250 κλίνες.

Εκ μέρους του ΜΑΣ, στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν η Στέλλα Αντωνιάδου, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νηπιαγωγών και ο Γιάννης Πράντζος, μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας, καλώντας τους φοιτητές να μπουν στον αγώνα, μαζί με τους εργαζόμενους, για δωρεά σίτιση και στέγαση, για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων.

Μιλώντας εκ μέρους του ΠΑΜΕ, ο Κ. Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» ανέφερε ότι το ΠΑΜΕ θα προχωρήσει σε ενημέρωση των εργατικών σωματείων, ζητώντας να πάρουν αποφάσεις και να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών. Σημείωσε, δε, ότι κλιμάκια του ΠΑΜΕ θα κάνουν ενημερωτικές περιοδείες στο χώρο του πανεπιστημίου, καλώντας τους φοιτητές σε κοινή δράση για το ζήτημα της σίτισης και της στέγασής τους, ενώ αντιπροσωπεία του θα έχει συνάντηση με την πρυτανεία, για να εκθέσει τα αιτήματα και να πιέσει για λύσεις. Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν, ακόμα, ο Λαζ. Τσελεπής, πρόεδρος των εργαζομένων στην «Coca Cola», τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ΟΤΑ Μαγνησίας, Εύη Καρυδάκη και Θόδ. Τσαλούχας, καθώς και ο Γ. Ρούσσας, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ