Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.-- Την ανάπτυξη αποστολής έως και 9.000 κυανόκρανων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για την προστασία των αμάχων από ένοπλες ομάδες, μεταξύ άλλων και εγκληματίες της οργάνωσης ΣΕΛΕΚΑ, που έχει καταλάβει την εξουσία από το Μάρτη, ζήτησε χτες από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο ΓΓ του οργανισμού, Μπαν Γκι Μουν.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Η κατάρρευση στέγης σε υπό ανέγερση εμπορικό κέντρο κοντά στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής προκάλεσε χτες βράδυ το θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου και τον (όχι σοβαρό) τραυματισμό σε άλλους 26 που διασώθηκαν. Ωστόσο, αρκετές δεκάδες άνθρωποι θεωρείται πως έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια του εμπορικού κέντρου.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Εκρηξη που σημειώθηκε χτες από άγνωστη αιτία σε διυλιστήριο της ΤΟΤΑΛ στο λιμάνι της Αμβέρσας προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων.

ΤΟΡΟΝΤΟ.-- Παύθηκε χτες από τα λειτουργικά του καθήκοντα ο αμφιλεγόμενος δήμαρχος του Τορόντο Καναδά, Ρομπ Φορντ, με απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταξύ άλλων εξαιτίας της βιντεοσκοπημένης καταγραφής χρήσης κοκαΐνης και υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ από τον ίδιο. Ο Φορντ διατηρεί τυπικά το αξίωμα του δημάρχου.

ΧΑΡΑΡΕ.-- Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιδημίας χολέρας είναι η πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, εξαιτίας της κακής κατάστασης του υδρευτικού και αποχετευτικού συστήματος στην πόλη. Το 2008 πάνω από 4.000 άνθρωποι είχαν πεθάνει από χολέρα εξαιτίας της ίδιας αιτίας.

ΟΥEΛΙΝΓΚΤΟΝ.-- Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε χτες την πώληση του 20% του εθνικού αερομεταφορέα «Air New Zealand», προσδοκώντας περίπου 304.000.000 δολάρια.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΪΤ.-- Αρχισε χτες στην πρωτεύουσα του Κουβέιτ η 3η Αραβο-αφρικανική σύνοδος με τη συμμετοχή 71 χωρών και οργανισμών, 34 αρχηγών κρατών, επτά αντιπροέδρων και τριών πρωθυπουργών. Κατά την έναρξη των διαδικασιών, το Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα σε αφρικανικές χώρες καθώς και σε χορήγηση άλλου ενός δισεκατομμυρίου υπό τη μορφή άτοκων δανείων. Παράλληλα με τη σύνοδο, στο Κουβέιτ συνεδρίασε, χτες, και η 13μελής επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου που επιβλέπει την εξέλιξη του ισραηλινο-παλαιστινιακού διαλόγου, η οποία κατήγγειλε το Ισραήλ για διαρκή παρεμπόδιση και εποικιστικές προκλήσεις.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Τη φωτογραφία του προσώπου του υπόπτου για τις επιθέσεις με όπλο στα γραφεία της εφημερίδας «Λιμπερασιόν», τη Δευτέρα το πρωί, τα πυρά έξω από τα κεντρικά γραφεία της «Σοσιετέ Ζενεράλ», στη συνοικία Ντεφάνς, αλλά και για την είσοδο με όπλο, την περασμένη Παρασκευή, στα γραφεία του ραδιοσταθμού BFMTV έδωσαν οι γαλλικές αρχές στη δημοσιότητα, ενώ συνεχίζεται, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι χτες βράδυ, το ανθρωποκυνηγητό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ