Πέμπτη 21 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρόσκληση σε προβολή ταινίας

Η Τομεακή Οργάνωση Καλλιτεχνών του ΚΚΕ καλεί στην προβολή της ταινίας «Ούλοι εμείς εφέντη» του Λεωνίδα Βαρδαρού, αυτή την Κυριακή 24/11, στις 8 μ.μ., στον κινηματογράφο «Αλεξάνδρα new star art cinema» (Κρέμου 141 Καλλιθέα).

Η ταινία παρακολουθεί την πορεία μιας οκταμελούς ομάδας ανταρτών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας στην Ικαρία το διάστημα 1949-1955. Οι ήρωες της ταινίας παραμένουν στο νησί χωρίς να παραδώσουν τα όπλα, αντιμετωπίζουν το ανθρωποκυνηγητό των χωροφυλάκων και κρύβονται χάρη στην αλληλεγγύη και στην ανθρωπιά των κατοίκων του νησιού.

Το σενάριο είναι των Βασίλη Χατζηβασιλείου - Λεωνίδα Βαρδαρού, η μουσική του Χρήστου Λεοντή, η φωτογραφία του Γιάννη Βαλερά, η σκηνογραφία - ενδυματολογία του Τάσου Διακομανώλη, ο ήχος του Κώστα Πουλαντζά, η διεύθυνση παραγωγής της Μαίρης Οικονομίδου, το μοντάζ του Ανδρέα Ταρνανά. Παίζουν: Βασίλης Κολοβός, Περικλής Μουστάκης, Αλέκος Ουδινότης, Γιάννης Τσικής, Αντώνης Μοϊμπατζής, Αντώνης Βλησίδης, Φωτεινή Μελετέα, Θοδωρής Γράψας, Δημήτρης Γεννηματάς, Τάκης Χρυσούλης, Κατερίνα Καραγιάννη, Γιάννης Καλατζόπουλος, Ρήγας Αξελός, Θανάσης Σκαρλίγκος, Κατερίνα Παπλωματά, Στέλιος Γούτης, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ανδρέας Βαρούχας, Κυριάκος Κατριβάνος, Νίκος Λύτρας, Δημήτρης Μπικιρόπουλος, Νίκος Μόσχοβος, Δημήτρης Κανέλλος, Μιχάλης Θεοδώρου, Τάσος Αναγνώστου, Παντελής Μπατάγιας, Τάσος Κοντραφούρης, Δώρα Στηλιανέση, Μοσχούλα Μοσχοπούλου, Νίκος Μαυροειδής,κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ