Σάββατο 23 Νοέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΤΟΝΙΑ - ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗ ΡΙΓΑ
Δεκάδες νεκροί από κατάρρευση στέγης

ΡΙΓΑ.--

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες είναι το αποτέλεσμα κατάρρευσης της οροφής ενός πολυκαταστήματος στα προάστια της Ρίγας, στη Λετονία το βράδυ της Πέμπτης. Ο αριθμός των νεκρών φτάνει τους 45, ενώ δεν είναι απόλυτα σαφές τι προκάλεσε την κατάρρευση, με κάποιες αναφορές να κάνουν λόγο για «έκρηξη». Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Λετονίας, Ρίχαρντ Κοζλόβισκις «είναι σαφές ότι υπήρξε πρόβλημα με την εφαρμογή των κανονισμών δόμησης». Στο κτίριο του εμπορικού, που είχε χτιστεί το 2011 πραγματοποιούνταν εργασίες για την κατασκευή ρουφ γκάρντεν, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ .

Οπως έγινε γνωστό, μεγάλο τμήμα της στέγης, έκτασης 500 τετραγωνικών μέτρων, του εμπορικού κέντρου όπου στεγαζόταν το σούπερ - μάρκετ Maxima κατέρρευσε και έπειτα το κτίριο έπεσε «σαν χάρτινος πύργος», σύμφωνα και με δηλώσεις του αντιδημάρχου, Αντρίς Αμέρικς. Η κατάρρευση σημειώθηκε στις 6 μ.μ. τοπική ώρα, την Πέμπτη, που στο εμπορικό βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι, γεγονός που δημιουργεί φόβους για ενδεχόμενη σημαντική αύξηση των θυμάτων, με ακόμα 70 ανθρώπους να εικάζεται ότι παραμένουν παγιδευμένοι.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, μετά την πρώτη κατάρρευση ακολούθησε και δεύτερη, όταν οι διασώστες είχαν ήδη φτάσει στο σημείο, με τουλάχιστον τρεις από αυτούς να χάσουν τη ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ