Τρίτη 26 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Στο πλευρό γιατρών και εργαζομένων οι Λαϊκές Επιτροπές

Κινητοποιήσεις χτες σε καταστήματα του ΕΟΠΥΥ στις συνοικίες

Από την κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Περιστέρι
Από την κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στο Περιστέρι
Στο πλευρό των γιατρών του ΕΟΠΥΥ βρέθηκαν χτες το πρωί οι Λαϊκές Επιτροπές. Με κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να κλείσουν, να μπει σε διαθεσιμότητα και να απολυθεί μέρος από το προσωπικό τους. Κατήγγειλαν τη συνολική υποβάθμιση και παραπέρα εμπορευματοποίηση που συνιστά η μεταρρύθμιση της κυβέρνησης στην ΠΦΥ και απαίτησαν δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλο το λαό.

Στο Περιστέρι, η Λαϊκή Επιτροπή έκανε κινητοποίηση έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και κατήγγειλε την εγκληματική διάλυση των νοσοκομείων της δυτικής Αττικής: «Το νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων στην Αγία Βαρβάρα καταργήθηκε, τα ράντζα έχουν γεμίσει το Αττικό Νοσοκομείο το οποίο σταματά άμεσα τη θεραπεία των καρκινοπαθών. Μετακινούνται αιφνιδιαστικά κλινικές από το ένα νοσοκομείο στο άλλο με όλους τους κινδύνους που ενέχουν τέτοιες διακομιδές για τους ασθενείς. Στο ΨΝΑ (Δαφνί) και στο Δρομοκαΐτειο βρίσκεται σε εξέλιξη η απόπειρα οριστικού κλεισίματος», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που μοιράστηκε σε εργαζόμενους και ασθενείς.

Στο Μενίδι, η Λαϊκή Επιτροπή και οι φορείς που την απαρτίζουν (Συνδικάτο Οικοδόμων, Σωματείο Συνταξιούχων, Σύλλογος Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, Επιτροπή Ανέργων, Σύλλογος Γυναικών κ.ά.) έκαναν συμβολική κατάληψη στον ΕΟΠΥΥ. Στις 3 Δεκέμβρη η Λαϊκή Επιτροπή καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία στις 6 το απόγευμα, για τα τεράστια προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Από τη συγκέντρωση στο Μενίδι
Από τη συγκέντρωση στο Μενίδι
Στην Ηλιούπολη, η Λαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε παρέμβαση στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Κατήγγειλαν μεταξύ άλλων ότι «στη μονάδα ΕΟΠΥΥ Ηλιούπολης ο ασφαλισμένος στην πρώτη φάση δε θα βρίσκει Ορθοπεδικούς, Οφθαλμίατρους, ΩΡΛ, Ρευματολόγους, Ενδοκρινολόγους, Πνευμονολόγους, Καρδιολόγους, γαστρεντερολόγους, Νευρολόγους, Ψυχίατρους, δερματολόγους, Αλλεργιολόγους, Μικροβιολόγους». Την Παρασκευή 29 Νοέμβρη, η Λαϊκή Επιτροπή καλεί σε σύσκεψη στις 6 το απόγευμα στο Δημαρχείο για την οργάνωση της πάλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ