Τρίτη 26 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων σε «Αρβανιτίδη» και ΦΩΚΑ

Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Βέροιας, όπου εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδη», στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το πανελλαδικό σωματείο τους.

Η εταιρεία τους οφείλει δεδουλευμένα από τον Ιούνη μέχρι και το μήνα που διανύουμε. Η εργοδοσία επικαλέστηκε στο δικαστήριο ότι έχει την ανοχή του υπουργείου Εργασίας σε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής που κατέθεσε, με βάση το οποίο δεσμεύεται να πληρώσει μέχρι το Δεκέμβρη τα δεδουλευμένα μέχρι και του μηνός Σεπτέμβρη. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι η εταιρεία δεν τηρεί κανένα χρονοδιάγραμμα. Με απόφαση του πανελλαδικού επιχειρησιακού σωματείου, έχει προκηρυχθεί νέα 24ωρη απεργία στις 9 του Δεκέμβρη.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της επιχείρησης «ΦΩΚΑΣ», συντονισμένα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο, παλεύουν για τα δεδουλευμένα τους και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ζητώντας μέτρα στήριξης των οικογενειών τους. Σήμερα, Τρίτη, στις 10 π.μ., προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα στους ΟΑΕΔ της Αθήνας (κεντρικό) και του Βόλου. Διεκδικούν άμεση καταβολή επιδόματος ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ, καθώς και παρέμβαση από το υπουργείο για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ