Τρίτη 26 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
Της ζητάνε χιλιάδες ευρώ για να βρει το φως της!

Παρέμβαση για ανασφάλιστη αυτοαπασχολούμενη που πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση

Παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου ΓΝ Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» με το αίτημα να μην πληρώσει για χειρουργείο ανασφάλιστη αυτοαπασχολούμενη, έκαναν χτες το μεσημέρι εκπρόσωποι από το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, την ΠΑΣΕΒΕ Καλλιθέας, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και το σωματείο του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η Χ. Σ. (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας) έχει χάσει την όρασή της από το αριστερό μάτι και πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση κερατοειδούς. Μετά από ένα χρόνο αναμονής, την ειδοποίησαν πως η μεταμόσχευση θα γίνει στις 9/12, αλλά επειδή στο μεταξύ έχασε την ασφάλισή της, θα πρέπει να πληρώσει προκαταβολή ένα μέρος από τα 5.000 ευρώ που κοστίζει η επέμβαση! Η αυτοαπασχολούμενη χρωστάει στον ΟΑΕΕ εισφορές 5 μηνών, συνολικά 8.000 - 9.000 ευρώ, επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Δηλαδή, για να βρει το φως της, πρέπει να πληρώσει χιλιάδες ευρώ, είτε σε εισφορές, είτε απευθείας στο νοσοκομείο!

Ο διοικητής του νοσοκομείου συμφώνησε να μη δοθεί προκαταβολή και να γίνει κανονικά η προγραμματισμένη μεταμόσχευση. Με έγγραφο της διοίκησης προς το υπουργείο Υγείας θα ζητηθεί να καταβάλλει το υπουργείο τα χρήματα για την επέμβαση και αν αυτό δε γίνει δεχτό, θα πρέπει να γίνει διακανονισμός με την εφορία, ώστε το νοσοκομείο να πληρωθεί. Δηλαδή, υπάρχει ο κίνδυνος η αυτοαπασχολούμενη να βρεθεί ακόμη πιο χρεωμένη επειδή έχει ένα πρόβλημα υγείας κι επειδή έχει μείνει ανασφάλιστη χωρίς να φταίει η ίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ