Πέμπτη 28 Νοέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Με όραμα μια Ελλάδα παράδεισο για τους καπιταλιστές

Το εφιαλτικό τοπίο που προετοιμάζουν κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση, ΔΝΤ, σε βάρος του λαού, στο όνομα της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλίων, περιέγραψε με ανάγλυφο τρόπο χτες το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, όταν στη διάρκεια της συζήτησης του Κρατικού Προϋπολογισμού στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή παρουσίασε την «Ελλάδα του μέλλοντος».

Οπως ανέφερε, η «Ελλάδα του μέλλοντος θα είναι μια χώρα με μικρότερο, αλλά πιο αποτελεσματικό κράτος (...), με λιγότερους υπαλλήλους (....) Είναι ένα κράτος, που επιτρέπει την συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στη παραγωγή και τη διάθεση, δημόσιων αγαθών. Παράλληλα, εξασφαλίζει στιβαρούς μηχανισμούς εποπτείας και του ελέγχου των αγορών».

«H Ελλάδα του μέλλοντος -συνέχισε- θα είναι ένα αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος» που κατά την ταξική αντίληψη της κυβέρνησης αυτό σημαίνει ότι «θα εφαρμόσει για πρώτη φορά, το θεσμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» να μοιράσει δηλαδή στο λαό τη φτώχεια και από την άλλη η «Ελλάδα του μέλλοντος» θα είναι μια χώρα «φιλική στις στοχευμένες επενδύσεις» που σημαίνει «επίσπευση των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν σχέση με τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και ειδικά των μικρομεσαίων, την βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, την ενίσχυση και την υποστήριξη εξαγωγών, την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, την περαιτέρω εξάλειψη αδικαιολόγητων και αντιαναπτυξιακών εμποδίων στην επιχειρηματικότητα».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός στην εκπαίδευση σημειώνοντας: «Ελλάδα του μέλλοντος θα είναι μια χώρα που θα επενδύει στο τρίγωνο της γνώσης, δηλαδή της έρευνας, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας (....) Οι εθνικοί στόχοι που θα συνδιαμορφώσουμε τα επόμενα χρόνια, δε θα είναι απλά αυτοί που θέτει η πολιτική της Λισαβόνας, για το εκπαιδευτικό σύστημα. Η κυβέρνηση διαμορφώνει μια πολιτική, που θα επαναπροσδιορίσει τη στόχευση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όχι μόνο προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής σύνδεσης του εκπαιδευτικού συστήματος με την αγορά, αλλά προς μια κατεύθυνση που θα ανταποκρίνεται στο σύνολο όλων των πραγματικών αναγκών, των μελλοντικών πολιτών της χώρας»!

Ο ίδιος για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 προέβλεψε ότι θα είναι κοντά στο 1 δισ. ευρώ και πως θα είναι μια σταθερή βάση για το 2014.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του κοινοβολευτικού του εκπροσώπου Π. Λαφαζάνη, σπεύδοντας να βγάλει λάδι την αντιλαϊκή πολιτική, την Ευρωπαϊκή Ενωση, την καπιταλιστική ιδιοκτησία, απάντησε στον υπουργό ότι η ομιλία του ήταν «ανιαρή και κουραστική» και «επιτέθηκε» στην κυβέρνηση λέγοντας ότι με ευθύνη της, η Ελλάδα είναι μια χώρα «χειρότερη μπανανία - αποικία» και η Βουλή «όργανο του προτεκτοράτου» που κάνει ό,τι του πουν «οι νεοαποικιοκράτες»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ