Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με μαζική συμμετοχή ο γιορτασμός του Γοργοπόταμου

Η Λουΐζα Ράζου μιλώντας στους συγκεντρωμένους στο Γοργοπόταμο
Η Λουΐζα Ράζου μιλώντας στους συγκεντρωμένους στο Γοργοπόταμο
Παρά την έντονη κακοκαιρία αγωνιστές, φίλοι και απόγονοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ, απλοί εργαζόμενοι και νεολαίοι έφθασαν μαζικά στο Γοργοπόταμο και πήραν μέρος στην εκδήλωση τιμής που οργάνωσαν η ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για την επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοπόταμου στις 25 Νοέμβρη 1942.

Με την ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή τους, με τις σημαίες και τα λάβαρα της Αντίστασης έδωσαν βροντερή απάντηση στους «άσπονδους φίλους» και δηλωμένους εχθρούς της, στα κόμματα της αστικής τάξης που με τις, ουσιαστικά, χωρίς καμιά λαϊκή συμμετοχή -πέραν των υπηρεσιακών, κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων- εκδηλώσεις τους, επιδιώκουν να «αποχρωματίσουν» την Εθνική Αντίσταση. Διαβεβαίωσαν ότι καμιά προσπάθεια πλαστογράφησης της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης δεν μπορεί να κρύψει την ιστορική αλήθεια, ότι ψυχή, ραχοκοκαλιά, οργανωτής και καθοδηγητής της ήταν το ΚΚΕ, πως το Επος της Αντίστασης το έγραψε ο ένοπλος λαός ενάντια στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, για κοινωνικά λαϊκά δικαιώματα.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρέτισαν η Δώρα Λάππα, μέλος του ΣΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ και ο Χρήστος Τσιντζιλώνης πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ που αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοπόταμου, από τα παλικάρια του Αρη Βελουχιώτη, στο βρώμικο ρόλο των Αγγλων ιμπεριαλιστών κ.ά. Ειδική αναφορά έκανε και στις αποφάσεις του πρόσφατου 13ου Συνεδρίου της Ενωσης, τονίζοντας «συνεχίζουμε τον αγώνα για να μάθουν οι νέες γενιές την πραγματική Ιστορία της Αντίστασης που έγραψαν με το αίμα τους οι πατεράδες και οι παππούδες τους, για τα ιδανικά και τα οράματα του ΕΑΜ. Για να μην περάσει η επιχείρηση των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ κ.λπ. για την πλαστογράφηση της Ιστορίας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου».

Παρά την κακοκαιρία, χιλιάδες συμμετείχαν στην εκδήλωση στο Γοργοπόταμο
Παρά την κακοκαιρία, χιλιάδες συμμετείχαν στην εκδήλωση στο Γοργοπόταμο
Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφανιών -από την ΚΕ του ΚΚΕ και το ΚΣ της ΚΝΕ, την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ΠΕΣΑΘΕΑ (Ανάπηροι της ΕΑ), την ΠΕΚΑΜ (Μακρονησιώτες), και δεκάδες παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ απ' όλη τη χώρα- με το «Επέσατε θύματα...» και τον Εθνικό Υμνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ