Κυριακή 6 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
Σημείο αναφοράς η Ακρόπολη

Η Ενωση Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου Αθήνας, οργανώνουν από αύριο (8μμ) έως τις 18 Μάη στις Αίθουσες Τέχνης (Ξενοφώντος 7), έκθεση με θέμα: «Η Ακρόπολη μέσα από τα μάτια των μαθητών». Συμμετέχουν 20 σχολεία της Αττικής, τα οποία θα παρουσιάσουν εικαστικές εργασίες (σχέδιο, ζωγραφική, μικρογλυπτική, κατασκευές κ.ά.), έχοντας ως αφετηρία τα μνημεία της Ακρόπολης. Η μακροχρόνια συνεργασία της Ενωσης με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ακροπόλεως, η οποία κατά τη φετινή χρονιά είχε τη μορφή σεμιναρίων και χορήγησης εκπαιδευτικού υλικού, συνέβαλε ιδιαίτερα στην πραγματοποίηση αυτής της έκθεσης. Στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται στο Κέντρο Μελετών Ακροπόλεως ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε προγράμματα και σεμινάρια για την Ακρόπολη.

Μέσα από αυτήν την παρουσίαση, εκπαιδευτικοί και μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων, ανταλλάσσοντας εμπειρίες σχετικά με τους τρόπους και τις μεθόδους επεξεργασίας των θεμάτων τους, δίνουν ορισμένα χρήσιμα για όλους δείγματα σύγχρονης αξιοποίησης του ιστορικού, αρχαιολογικού και πολιτιστικού μας πλούτου. Την έκθεση μπορούν να την επισκεφτούν σχολεία, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση (τηλ. 3255.440).

Οπως σημειώνουν οι διοργανωτές: «Σκοπός της όλης διοργάνωσης είναι η συστηματικότερη και αποτελεσματικότερη ανάπτυξη της διδασκαλίας, για μια πιο ουσιαστική ιστορική, πολιτιστική και αισθητική προσέγγιση των μνημείων της αθηναϊκής Ακρόπολης από τους μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ