Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Διευρύνεται η διαφορά στην εκλογή δημάρχων

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Καθώς υπολείπεται ένα μικρό μόνο μέρος των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής η εκλογική συμμαχία «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος», όπου συμμετέχει το κυβερνών Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας και στηρίζει κριτικά και το ΚΚ Βενεζουέλας και οι δυνάμεις που στηρίζουν τη λεγόμενη «Μπολιβαριανή διαδικασία», εκλέγει 263 δημάρχους από τους 337. Πήρε το 49,24% των ψήφων (σ.σ. χτες εκ παραδρομής αναφέραμε το συγκεκριμένο ποσοστό σαν να αναφερόταν σε δημάρχους), δηλαδή συγκέντρωσε 5,1 εκατομμύρια ψήφους.

Το λεγόμενο «Τραπέζι Δημοκρατικής Ενότητας», οι αντιδραστικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, συγκέντρωσε το 42,7% των ψήφων, δηλαδή 4,4 εκατομμύρια ψήφους, και 53 δημάρχους, ενώ εξελέγησαν και λεγόμενοι ανεξάρτητοι υποψήφιοι. Τον κεντρικό Δήμο του Καράκας κερδίζει η αντιπολίτευση, αλλά ο «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος» συνολικά κυριαρχεί στην πλειοψηφία των μεγαλύτερων πόλεων.

Το ΚΚ Βενεζουέλας κατέβηκε αυτόνομα με δικά του στελέχη και υποψηφίους σε 25 δήμους (στους υπόλοιπους στήριξε τον Πόλο), και όπως ανακοινώθηκε χτες εξελέγησαν 9 δήμαρχοι που πρότεινε το ίδιο, είτε περιλαμβάνονταν στους υποψηφίους της εκλογικής συμμαχίας είτε είχαν κατέβει αυτόνομα με το κόμμα - το ΚΚ Βενεζουέλας εξέλεξε δήμαρχο στο Δήμο Μποκονοΐτο και 2 δήμαρχοι ήταν σε εναλλακτικά ψηφοδέλτια. Το ΚΚ Βενεζουέλας χαιρέτισε την επιτυχία των δυνάμεων που στηρίζουν την «Μπολιβαριανή διαδικασία», που, όπως ανέφερε, πρέπει να βαθύνει και τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση οι δυνάμεις δεν πρέπει να εφησυχάσουν καθώς η αντίδραση δεν θα σταματήσει την προσπάθεια να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ