Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Απεργία των διοικητικών σήμερα και αύριο

Δύο νέες 24ωρες απεργίες σήμερα και αύριο, όπου θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά τη διάρκεια της χτεσινής ΓΣ. Στο Πανεπιστήμιο Πάτρας οι εργαζόμενοι συνεχίζουν με στάσεις εργασίας μέχρι και αύριο, όπου θα πραγματοποιήσουν νέα ΓΣ. Κατά τη διάρκεια των ΓΣ που έγιναν τις προηγούμενες μέρες στην πλειοψηφία των πληττόμενων ιδρυμάτων από τη διαθεσιμότητα, οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει την παραμονή τους σε αγωνιστική ετοιμότητα σε περίπτωση που η κυβέρνηση αθετήσει τις δεσμεύσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνάντησης με την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εκπροσώπους των Συλλόγων Διοικητικών Υπαλλήλων, ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, δεσμεύτηκε ότι δε θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τα πανεπιστήμια, για όσους τίθενται σε διαθεσιμότητα θα ισχύσει δια- ή ενδο-ιδρυματική κινητικότητα, οι 1.145 που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα πληρώνονται κανονικά όλο το μισθό, και δε θα υπάρξει κανενός είδους πειθαρχική δίωξη ή κύρωση σ' όσους δεν αυτοαπογράφηκαν.

Χτες, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας -της ΑΔΕΔΥ όπου συμμετείχαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και εργαζομένοι στο ΕΚΠΑ- στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, απαιτώντας να παρθεί πίσω η εισαγγελική παραγγελία, με την οποία ζητούνται τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στο ΕΚΠΑ (2/12/2013). Ο διευθυντής του υπουργείου Δ. Περδίκης δεσμεύτηκε ότι θα διερευνηθεί το θέμα.

  • Νέα στάση εργασίας πραγματοποιούν αύριο Παρασκευή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ. Αντιδρούν στην απόφαση της Πρυτανείας του ΑΠΘ να «αντιμετωπίσει» το πρόβλημα της θέρμανσης στις σχολές, χρησιμοποιώντας εργολαβικούς εργαζόμενους. Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας στις 8 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το λεβητοστάσιο και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύνοδο των Πρυτάνεων σε ξενοδοχείο της πόλης. Θυμίζουμε ότι σχεδόν το σύνολο των θερμαστών - συντηρητών καυστήρων στο ΑΠΘ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη θέρμανση των εγκαταστάσεων του πανεπιστημίου. Η Πρυτανεία αρχικά κάλεσε τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, να βοηθήσουν, ώστε να μη μείνει χωρίς θέρμανση το πανεπιστήμιο και στη συνέχεια τους αντικατέστησε με εργολαβικούς εργαζόμενους από την εργολαβία της Λέσχης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ