Πέμπτη 12 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ
Συναυλία αλληλεγγύης για τους οικότροφους

Στιγμιότυπο από τη συναυλία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας...
Στιγμιότυπο από τη συναυλία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας...
Μια πολύ σπουδαία δουλειά που λύνει άμεσα ζητήματα και απενεργοποιεί κάθε πιθανότητα «κοινωνικού αυτοματισμού» κάνει ο Σύλλογος Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Την περασμένη Δευτέρα έγινε με μεγάλη επιτυχία η συναυλία αλληλεγγύης για τους οικότροφους της εστίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Οι Επιτροπές Αγώνα του Πανεπιστημίου παρέδωσαν τρόφιμα και χρήματα με σκοπό την ενίσχυση του Συλλόγου της Εστίας. Το κύμα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε στις σχολές την προηγούμενη βδομάδα είχε ως αποτέλεσμα να κατατεθούν στο ταμείο του Συλλόγου πάνω από 700 ευρώ και να μαζευτούν 10 κούτες με τρόφιμα. Υστερα από την κατάθεση των χρημάτων και των τροφίμων ακολούθησε συναυλία από φοιτητικά συγκροτήματα.

Ο Σύλλογος της Εστίας, με τον παλικαρίσιο αγώνα του, εξασφάλισε κανένας εστιακός φοιτητής να μη στραφεί απέναντι στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του πανεπιστημίου. Πρωτοστάτησε στο να αναπτυχθούν δομές αλληλεγγύης, όπως φιλοξενία φοιτητών που δεν μπορούσαν να νοικιάσουν σπίτι στην Πάτρα, η καθημερινή παροχή ενός δωρεάν γεύματος σε κάθε εστιακό (αφού το εστιατόριο παραμένει κλειστό λόγω των απολύσεων των διοικητικών) καταβάλλοντας το ποσό των 8.000 ευρώ!

Ανέπτυξε πολύμορφη δράση με περιοδείες, εξορμήσεις για να εντοπιστούν παιδιά με οξυμένο οικονομικό πρόβλημα που θέλουν να υποβάλουν αίτηση για δωμάτιο στην Εστία, ενώ, τέλος, οργάνωσε κοινές δράσεις με τους διοικητικούς για να δυναμώσουν οι δεσμοί εργαζομένων και φοιτητών. Συνεχίζει τον αγώνα για να δοθούν δωμάτια σε όλους τους φοιτητές που θα υποβάλουν αίτηση, για να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία της Πάτρας για τους φοιτητές που θα μείνουν εκτός εστίας (διαθέσιμα αυτή τη στιγμή είναι μόνο 50 δωμάτια). Απαιτεί να γίνει άμεσα φοιτητική εστία το ξενοδοχείο «Μορέας» που βρίσκεται στην Πάτρα.


...και τη συλλογή τροφίμων και χρημάτων για την ενίσχυση των εστιακών φοιτητών
...και τη συλλογή τροφίμων και χρημάτων για την ενίσχυση των εστιακών φοιτητών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ