Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Το κεφάλαιο επαινεί την «αριστερή» κυβέρνηση

ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ.--

Κάλεσμα στα γαλλικά μονοπώλια να επενδύσουν στη Βραζιλία απηύθυνε η Πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ, μιλώντας χτες στο Γαλλο-Βραζιλιάνικο Οικονομικό Φόρουμ, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Βιομηχάνων της Βραζιλίας, παρουσία και του Γάλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, που ολοκλήρωσε τη διήμερη επίσκεψή του στη χώρα - γίγαντα της Λατινικής Αμερικής με τεράστιο πλούτο και εκατομμύρια ανθρώπους στη μιζέρια.

Ουσιαστικά, η επικεφαλής της «αριστερής» κυβέρνησης που εκθειάζουν οι απανταχού οπορτουνιστές και στη χώρα μας ο ΣΥΡΙΖΑ (πρόσφατα είχε πραγματοποιήσει συναντήσεις στη Βραζιλία) έδειξε τις «επενδυτικές ευκαιρίες» που θα υπάρξουν από τις ιδιωτικοποιήσεις που θα γίνονται στις υποδομές, στους δρόμους, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, στο άνοιγμα των ενεργειακών πόρων στις πολυεθνικές, ενώ έφερε και παράδειγμα από το άμεσο μέλλον με τις ιδιωτικοποιήσεις που επίκεινται στα έργα που γίνονται για τις διοργανώσεις του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2014 και τους Ολυμπιακούς του 2016. Δηλαδή, το «φαγοπότι» των μονοπωλίων που γίνεται με την κατασκευή, θα συνεχιστεί βέβαια στους αγώνες, και θα υπάρχει συνέχεια και μετά.

Δεν είναι τυχαίο ότι η «αριστερή» Πρόεδρος Ρουσέφ βραβεύτηκε επίσης από τους βιομηχάνους, ακριβώς για τη συμβολή της στην ...ανάπτυξη.

Δολοφονία ιθαγενή αγωνιστή

Προχτές στη Βραζιλία, που η αστική κυβέρνηση κάνει μπίζνες για το ντόπιο κεφάλαιο δολοφονήθηκε (τον μαχαίρωσαν στο σπίτι του στην Γκουίρα Ρόκα στο Μάτο Γκρόσο ντο Σολ ο Αμπρόσιο Βιλάλβα, ηγετικό στέλεχος των Βραζιλιάνων Γκουαρανί. Ηταν αγωνιστής για τα δικαιώματα της φυλής του ενάντια στα μονοπώλια που καταπατούν τη γη τους και την έχουν μετατρέψει σε απέραντες φυτείες ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή βιοκαυσίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ