Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
  • Οι εκδηλώσεις στον Περισσό θα γίνουν: Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και Σάββατο 28 Δεκέμβρη
  • Στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 29 Δεκέμβρη

Καθημερινά προετοιμάζονται οι παραστάσεις και οι δραστηριότητες για τις εκδηλώσεις του Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη θα συνεχιστούν το Σάββατο 21 Δεκέμβρη, αλλά και το Σάββατο 28 Δεκέμβρη. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145) με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά και τους γονείς τους. Ο χώρος θα είναι διαμορφωμένος σαν ένα πολύχρωμο «καλικαντζαροχωριό» και τόσο οι παραστάσεις όσο και τα εργαστήρια είναι διαλεγμένα έτσι ώστε να απευθύνονται σε κάθε παιδική ηλικία από 1 έως και 12 χρόνων.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

  • Παρασκευή, 20 Δεκέμβρη:

17.30 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θ. Λιούνη.

18.30 Γιορτινό εργαστήρι.

19.30 «Ο ποντικός και η θυγατέρα», παράσταση κουκλοθέατρου από το εργαστήρι Μαιρηβή (για παιδιά 5-12 χρόνων).

  • Σάββατο, 21 Δεκέμβρη:

10.30 Εργαστήρι πειραμάτων.

12.00 «Το Καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων», παράσταση χορού... από παιδιά για παιδιά (από 1 έως 7 χρόνων).

12.45 «Η Λιχουδοχώρα», θεατρική παράσταση από ομάδα της ΚΝΕ (για παιδιά 6 - 12 χρόνων).

  • Σάββατο, 28 Δεκέμβρη:

18.00 Εργαστήρι: Μαγειρεύουμε για τα Χριστούγεννα.

19.30 «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», μουσικοθεατρική παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες από την Ι. Μπόικο (για παιδιά 2 - 7 χρόνων).

20.30 Πάρτι.

Ολη την ώρα των εργαστηρίων, θα υπάρχει χώρος ζωγραφικής και απλών χριστουγεννιάτικων κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά. Θα υπάρχει ακόμα θεατρικό παιχνίδι, ενώ θα γίνεται ανταλλαγή παιδικών βιβλίων και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο.

Σε άλλες πόλεις

Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά με πλούσιο πρόγραμμα, διοργανώνουν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, την Κυριακή 29 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου.

Πενθήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων διοργανώνουν, επίσης, οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στη Χαλκίδα, από τη Δευτέρα 16 έως και την Παρασκευή 20 Δεκέμβρη, στο κτίριο του πρώην εκλογικού κέντρου του ΚΚΕ (Κώτσου 1). Ολες τις μέρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ., ενώ στο χώρο θα συγκεντρώνονται ρούχα, τρόφιμα και παιχνίδια που θα δοθούν σε οικογένειες ανέργων, απλήρωτων και απολυμένων. Στο πλαίσιο του πενθημέρου θα γίνουν και οι παρακάτω εκδηλώσεις:

  • Τετάρτη 18 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., συζήτηση για το βιβλίο «Παιδαγωγικό Ποίημα» του Α. Μακάρενκο.
  • Πέμπτη 19 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ., βιβλιοπαρουσίαση του έργου «Η πορεία των μπολσεβίκων προς τη νίκη». Ομιλητής Μάκης Μακρής, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Παρασκευή 20 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., εκδήλωση για παιδιά με ανάγνωση παραμυθιών, χριστουγεννιάτικο εργαστήρι, προβολή ταινίας και παιδικό πάρτι. Στην εκδήλωση θα παραβρίσκεται η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Εύη Κοντόρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ