Σάββατο 14 Δεκέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Απειλούνται με διάλυση τα Κέντρα

Με αφορμή τη διοργάνωση «εβδομάδας πρόληψης» (9 - 15 Δεκέμβρη) από τη διοίκηση του ΟΚΑΝΑ, τη στιγμή μάλιστα που τα 73 Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) απειλούνται με διάλυση, αιμορραγούν οικονομικά, με απλήρωτους εργαζόμενους, οφειλές στο ΙΚΑ και λογαριασμούς, με αιτήματα για παρεμβάσεις σε απομακρυσμένες περιοχές να μένουν ακάλυπτα γιατί «δεν έχουμε λεφτά για βενζίνη», το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης με ανακοίνωσή του επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Τυπικά (σ.σ. τα ΚΠ) εποπτεύονται επιστημονικά απ' τον ΟΚΑΝΑ, ουσιαστικά επιχορηγούνται από το υπουργείο Υγείας με τη διαμεσολάβηση του ΟΚΑΝΑ. Το πρακτικό αποτέλεσμα είναι πως ακόμη κι αυτή η περικομμένη επιχορήγησή μας δεν φτάνει ολόκληρη στις δομές μας, αλλά "εξαφανίζεται" προς κατευθύνσεις άγνωστες. Υπό το βάρος των πιέσεων, η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του δυο αποφάσεις για κατανομή συνολικά 900.000 ευρώ στα Κέντρα Πρόληψης τον Νοέμβριο. Φαίνεται, νομίζουν πως έτσι θα ρίξουν στάχτη στα μάτια, αφού σε κάποιες περιπτώσεις Κέντρων Πρόληψης δεν προβλέπεται καν να δοθούν χρήματα και σε αρκετές περιπτώσεις Κέντρων Πρόληψης τα χρήματα ακόμη δεν έχουν καταβληθεί, παρότι οι αποφάσεις λήφθηκαν στις 19/11 και 21/11 και τα αναφέρουν ως αποδέκτες».

«Αν νομίζουν ότι θα συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο για να συντηρούν τα μικροσυμφέροντά τους στον αιώνα τον άπαντα, γελιούνται οι ίδιοι. Αφενός τους έχουν πάρει χαμπάρι. Αφετέρου δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, μέχρι να δικαιωθούμε», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ