Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ
Εξορμήσεις για την υπεράσπιση της Κυριακής αργίας

Από την εξόρμηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στην Αθήνα
Από την εξόρμηση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων στην Αθήνα
Σωματεία εμποροϋπαλλήλων και δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποίησαν την Κυριακή εξορμήσεις σε εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων. Η περασμένη Κυριακή ήταν μια από τις επτά του χρόνου, για τις οποίες ο νόμος προβλέπει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων. Στην πλειοψηφία τους, τα συνοικιακά καταστήματα παρέμειναν κλειστά, ενώ υποτονική ήταν η αγοραστική κίνηση σε εκείνα που λειτούργησαν στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στην Αθήνα, εξόρμηση σε εμπορικά καταστήματα του κέντρου πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, με ανακοίνωση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας και του ελεύθερου χρόνου των εργαζομένων. Εξορμήσεις έγιναν σε πολυκαταστήματα, στο «ΑΤΤΙΚΑ», στο «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στον Ταύρο, στο «ΚΑΡΦΟΥΡ» στο Σταθμό Λαρίσης και αλλού.

Στη Θεσσαλονίκη εξόρμηση στο κέντρο της πόλης έκανε το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων. Στην Πάτρα το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Νομού Αχαΐας και οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση στα εμπορικά καταστήματα. Συζήτησαν με εμποροϋπαλλήλους και μικρούς εμπόρους για τις επιπτώσεις της κατάργησης της Κυριακής αργίας, κάλεσαν τους εργαζόμενους να γραφτούν στο σωματείο και τους αυτοαπασχολούμενους να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΕΒΕ.

Στα Χανιά μαζικό «παρών» έξω από πολυκαταστήματα έδωσαν την Κυριακή ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Γραμματεία Χανίων της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ