Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Αντιδρούν στην κινητικότητα οι οδηγοί

Το «πάγωμα», προς το παρόν, της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας των οδηγών των νοσοκομείων υποσχέθηκε χτες ο υπουργός Υγείας σε αντιπροσωπεία τους που είχε συνάντηση μαζί της. Οδηγοί και εργαζόμενοι από νοσοκομεία έκαναν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στη διάρκεια της τετράωρης στάσης εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.). Στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία, ο Αδ. Γεωργιάδης είπε ότι σταματά προς το παρόν η διαδικασία, απ' την οποία θα εξαιρεθούν τα νησιά σε κάθε περίπτωση.

Για το θέμα, η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η διαθεσιμότητα των οδηγών μάς αφορά όλους. Υγειονομικούς και ασθενείς. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε! Καλούμε τις Διοικήσεις των σωματείων να οργανώσουν σε όλα τα νοσοκομεία και τα ιδρύματα Πρόνοιας γενικές συνελεύσεις μαζί με τους συναδέλφους οδηγούς. Οπου δεν το κάνουν οι Διοικήσεις, να τους ξεπεράσουν οι εργαζόμενοι και να προχωρήσουν οι ίδιοι. Να έχει κάθε σωματείο το δικό του σχέδιο ενημέρωσης και δράσης με πρωτοβουλίες σε κάθε χώρο δουλειάς που να αφορούν και να αγκαλιάζουν την ευρύτερη περιοχή!».

Απαντώντας χτες σε ερώτηση για την τύχη των ψυχιατρείων, ο υπουργός Υγείας είπε ότι είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει το σύμφωνο Λυκουρέντζου - Αντορ, που προβλέπει το κλείσιμό τους μέχρι τον Ιούνη του 2015.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ