Τρίτη 17 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Διαδηλώσεις αύριο για την Υγεία σε όλη τη χώρα

Συγκεντρώσεις σε κατά τόπους ιατρεία του ΕΟΠΥΥ και σε άλλα σημεία

Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ
Από προηγούμενη κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΕΟΠΥΥ
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, που οδηγούν σε μεγαλύτερη υποβάθμιση των παροχών Υγείας και βαθαίνουν την εμπορευματοποίηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, διοργανώνουν αύριο συνταξιουχικές οργανώσεις, σωματεία, μαζικοί φορείς, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και Λαϊκές Επιτροπές σε συνοικίες της Αττικής.

Ανάμεσα σε άλλα απαιτούν: Να μην κλείσει καμιά υγειονομική μονάδα. Κανένας εργαζόμενος, κανένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ να μην απολυθεί. Να καταργηθούν οι πληρωμές για φάρμακα, εξετάσεις, συνταγογράφηση, θεραπείες και επισκέψεις στους γιατρούς. Ανάπτυξη σύγχρονων δημόσιων δωρεάν Κέντρων Υγείας, σε όλους τους δήμους με 24ωρη λειτουργία και βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Με πλήρη στελέχωση με όλες τις βασικές ειδικότητες υγειονομικών και άλλου προσωπικού με σχέση εργασίας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Σε τοπικά ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα γίνουν οι εξής συγκεντρώσεις: Αγ. Ανάργυροι στις 8 π.μ., Αγ. Βαρβάρα στις 10 π.μ., Αγ. Δημήτριος στις 10 π.μ., Αιγάλεω στις 10 π.μ., Ασπρόπυργος στις 10 π.μ., Γαλάτσι στις 11 π.μ., Γκύζη στη 1 μ.μ. (στη λεωφόρο Αλεξάνδρας), Γλυφάδα στις 9.30 π.μ., Θυμαράκια στις 10 π.μ., Κολιάτσου στις 10 π.μ., Μαρούσι στις 11 π.μ., Ν. Ιωνία στις 10 π.μ., Ν. Φιλαδέλφεια στις 10 π.μ., Παγκράτι στις 8.30 π.μ., Χαϊδάρι στις 10 π.μ., Χαλάνδρι στις 10 π.μ., Χολαργός στις 11 π.μ.

Επίσης, συγκεντρώσεις θα γίνουν: Στο Δημαρχείο Περιστερίου, στις 9 π.μ., στην οδό Δεκελείας στο Μενίδι (παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων) στις 6 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (οδό Ο. Σκυλίτση), στις 10 π.μ., στην πλατεία Κανάρια στην Ηλιούπολη στις 10 π.μ., στην πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα στις 10.30 π.μ. Συγκέντρωση στην πλατεία Βάθης, στις 11 π.μ. και πορεία στο υπουργείο Υγείας οργανώνουν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 π.μ., μπροστά στον ΕΟΠΥΥ στην Αριστοτέλους. Στη Λάρισα, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο, στη Μυτιλήνη, στις 9 π.μ. στο ΙΚΑ. Στην Πάτρα οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας καλούν στην κινητοποίηση που οργανώνουν τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία Ρίου και «Αγιος Ανδρέας» και του ΕΟΠΥΥ στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Κινητοποίηση στην Ικαρία

Κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση των παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία (Αγιο Κήρυκο και Εύδηλο) και στο Καρλόβασι της Σάμου έκαναν την Παρασκευή σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, Λαϊκές Επιτροπές της Ικαρίας, των Φούρνων και το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Οπως σημειώνουν, αυτό θα προκαλέσει πρόσθετα προβλήματα, υποβάθμιση, ταλαιπωρία και κόστος σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, γενικά στον ντόπιο πληθυσμό. Και αυτό σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως κακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών, αλλά και τις μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των χωριών και πόλεων. Αναφορά προς το προεδρείο της Βουλής για το θέμα έκαναν βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ