Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
Από την Παρασκευή το Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Μεθαύριο, Παρασκευή, ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων του 4ου Χριστουγεννιάτικου Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Χρώματα, μουσικές και κυρίως παιδικά χαρούμενα πρόσωπα θα πλημμυρίσουν την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό (Λεωφόρος Ηρακλείου 145), που θα έχει διαμορφωθεί ως «καλικαντζαροχωριό» για να υποδεχτεί τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ και τους γονείς τους σε μια χαρούμενη και όμορφη γιορτή.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

  • Παρασκευή, 20 Δεκέμβρη:

17.30 Παράσταση Καραγκιόζη από τον Θ. Λιούνη.

18.30 Γιορτινό εργαστήρι.

19.30 «Ο ποντικός και η θυγατέρα», παράσταση κουκλοθέατρου από το εργαστήρι Μαιρηβή (για παιδιά 5-12 χρόνων).

  • Σάββατο, 21 Δεκέμβρη:

10.30 Εργαστήρι πειραμάτων.

12.00 «Το Καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων», παράσταση χορού... από παιδιά για παιδιά (από 1 έως 7 χρόνων).

12.45 «Η Λιχουδοχώρα», θεατρική παράσταση από ομάδα της ΚΝΕ (για παιδιά 6 - 12 χρόνων).

  • Σάββατο, 28 Δεκέμβρη:

18.00 Εργαστήρι: Μαγειρεύουμε για τα Χριστούγεννα.

19.30 «Η Αλίκη στη χώρα των Χριστουγέννων», μουσικοθεατρική παράσταση με ηθοποιούς και κούκλες από την Ι. Μπόικο (για παιδιά 2 - 7 χρόνων).

20.30 Πάρτι.

Ολη την ώρα των εργαστηρίων, θα υπάρχει χώρος ζωγραφικής και απλών χριστουγεννιάτικων κατασκευών για τα πολύ μικρά παιδιά. Θα υπάρχει ακόμα θεατρικό παιχνίδι, ενώ θα γίνεται ανταλλαγή παιδικών βιβλίων και θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο.

Με το βλέμμα στραμμένο και στους νέους γονείς

Κάθε χρόνο, στα Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ της ΚΝΕ πέρα από το στοιχείο της δημιουργικότητας και του ξεφαντώματος για τα παιδιά, υπάρχει πάντα και ο γόνιμος προβληματισμός για τους γονείς. Βλέποντας τα παιδιά τους να παίζουν, να δημιουργούν και να το διασκεδάζουν, οι γονείς ανοίγουν πάντα συζητήσεις μεταξύ τους αλλά και με τους νέους της ΚΝΕ και η εμπειρία έχει δείξει ότι στο επίκεντρο του προβληματισμού τους βρίσκεται το θέμα της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους.

Σε προηγούμενες χρονιές, η ΚΝΕ ενέτασσε στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ και κάποια συζήτηση για τους γονείς. Φέτος, οι συζητήσεις θα διατρέχουν και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων, καθώς η ΚΝΕ επιμελείται ένα τετρασέλιδο φυλλάδιο για το θέμα της διαπαιδαγώγησης των παιδιών, το οποίο θα μοιράζεται στους γονείς στο χώρο του Φεστιβάλ. Το φυλλάδιο αποτελεί μια συλλογή κειμένων του Αντον Σ. Μακάρενκο από τα «Διαλεχτά Παιδαγωγικά Εργα», που έχει εκδώσει ο Ομιλος Εκπαιδευτικού Προβληματισμού και σίγουρα οι γονείς θα το βρουν πολύ ενδιαφέρον και θα πάρουν απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που τίθενται γύρω από το θέμα της διαπαιδαγώγησης:

  • Τι πρέπει να γνωρίζουν και τι πρέπει να σκέφτονται οι γονείς για τη δική τους συμπεριφορά και στάση απέναντι στα παιδιά τους;
  • Πώς διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά από τα παιχνίδια, ποια είναι τα καλά και ποια τα κακά παιχνίδια; Ποια λάθη κάνουν συνήθως οι γονείς όταν διαλέγουν ή όταν ασχολούνται με τα παιχνίδια των παιδιών τους; Ποιες είναι οι διαφορετικές φάσεις παιχνιδιού από τις οποίες περνούν τα παιδιά; Ποιες είναι οι ιδιότητες του κάθε παιχνιδιού, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του και τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς;
  • Ποια θα πρέπει να είναι η στάση των γονιών απέναντι στους φίλους των παιδιών τους και τι θα πρέπει να κάνουν στους καβγάδες των παιδιών;

Τα παραπάνω είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απαντιούνται από τα αποσπάσματα του μεγάλου Σοβιετικού παιδαγωγού και συγγραφέα, που περιλαμβάνονται στο φυλλάδιο της ΚΝΕ και που σίγουρα οι γονείς θα το βρουν πολύ χρήσιμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ