Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Διαμαρτύρονται για τις προσλήψεις συμβασιούχων

Τέσσερις νέες 24ωρες απεργίες μέχρι και τη Δευτέρα αποφάσισαν χθες οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι οποίοι θα κάνουν νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους στάσης εργασίας, πραγματοποίησαν εξορμήσεις στα Τμήματα όπου έχουν τοποθετηθεί συμβασιούχοι στη θέση των διαθέσιμων διοικητικών υπαλλήλων για να εκφράσουν την αντίθεσή τους. Σήμερα οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Πάτρας συνεχίζουν με στάση εργασίας και θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου διαμαρτυρόμενοι για την τοποθέτηση των συμβασιούχων.

Θυμίζουμε ότι με ανάλογο τρόπο, με εργολαβικούς εργαζομένους, επέλεξε και η διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου να καλύψει τις ανάγκες θέρμανσης των εγκαταστάσεων του ιδρύματος, αφού βγήκαν σε διαθεσιμότητα οι διοικητικοί υπάλληλοι που δούλευαν για τη θέρμανση και τη συντήρησή της.

Φαίνεται δηλαδή ότι, παρά τη διαφωνία τους και τις προσφυγές τους απέναντι στο μέτρο της διαθεσιμότητας, οι διοικήσεις των πανεπιστημίων ενδιαφέρονται να λειτουργήσουν τα ιδρύματα όπως όπως και διαχειρίζονται την κατάσταση μέσω της επιχειρηματικής δράσης των ιδρυμάτων και με εργαζομένους με μειωμένα δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ