Τετάρτη 18 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μέτρα για τις καταλήψεις παίρνει η κυβέρνηση

Παράταση του σχολικού έτους προβλέπει ΠΔ που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα

Μείγμα αυταρχισμού και μεγάλης υποκρισίας αποτελεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει παράταση του διδακτικού έτους στα σχολεία που έκαναν κατάληψη περισσότερες από τρεις μέρες. Η ισχύς του ξεκινά από το τρέχον σχολικό έτος, το οποίο χαρακτηρίζεται από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών και τις χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες που προκύπτουν από την πολιτική αδιοριστίας και περικοπών στο δικαίωμα στη μόρφωση. Το γεγονός αυτό και ο αναβρασμός που επικρατεί γύρω από τα οξυμένα πραγματικά προβλήματα της Παιδείας δείχνουν ότι πρόκειται για προληπτικό «πυροσβεστικό» μέτρο, που στόχο έχει να αποτρέψει κινητοποιήσεις των μαθητών ενάντια στους υπευθύνους για την κατάσταση των σχολείων.

Σύμφωνα με το ΠΔ 170 που δημοσιεύτηκε προχτές σε ΦΕΚ: «Σε περίπτωση που η λειτουργία σχολικής μονάδας διακόπτεται λόγω κατάληψης για περισσότερες από τρεις εργάσιμες ημέρες, το διδακτικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρατείνεται για όσες ημέρες διήρκησε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών. Η διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων ή και των εξετάσεων καθώς και η χρονική της διάρκεια διαπιστώνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης. Με την ίδια απόφαση, η οποία επικυρώνεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρατείνεται αναλόγως και η διάρκεια του διδακτικού έτους και ορίζεται ο χρόνος λήξης του. Οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα».

Το υπουργείο Παιδείας είχε δώσει εντολή να συνταχθεί το συγκεκριμένο ΠΔ από τα τέλη Σεπτέμβρη, σύμφωνα με δημοσιεύματα εκείνης της περιόδου βασισμένα σε πηγές του υπουργείου Παιδείας που δήλωναν μάλιστα ότι στόχος του μέτρου είναι να μην αναγκάζονται οι μαθητές να καταφεύγουν στην παραπαιδεία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ