Κυριακή 6 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας

Την ολόπλευρη στήριξη και συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων, για να μην ιδιωτικοποιηθεί η Διώρυγα της Κορίνθου, εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Στ. Σκοπελίτης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε προχτές στην Κόρινθο και τα Ισθμια με το Σωματείο Εργαζομένων Διώρυγας Κορίνθου και το Σωματείο Ναυτικών της Διώρυγας, αντίστοιχα.

Ο Στ. Σκοπελίτης τόνισε την ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα, για να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση και υπογράμμισε πως η ιδιωτικοποίηση της Διώρυγας θα πλήξει, όχι μόνο την περιοχή της Κορινθίας, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, καθώς και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Επίσης, σημείωσε πως το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε μορφή ιδιωτικοποίησης και εξέφρασε την αντίρρησή του στην πρόταση να παραχωρηθεί η Διώρυγα σε εταιρία, που θα συστήσουν από κοινού η Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με επιχειρηματίες της Κορινθίας, μια πρόταση που υποστηρίζει και η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων.

Να σημειώσουμε ότι η θέση αυτή αλλοιώνει το περιεχόμενο του αγώνα των ναυτικών, άλλων εργαζομένων στη Διώρυγα, του κορινθιακού λαού, οι οποίοι ζητούν να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της. Στη συνέχεια, ο Στ. Σκοπελίτης, με αντιπροσωπεία της ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων, όπου επανέλαβε την πάγια πολιτική θέση του Κόμματος κατά των ιδιωτικοποιήσεων. Τόνισε την ανάγκη η Διώρυγα να παραμείνει στο Δημόσιο και δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει, για μια ακόμη φορά, όποια δυνατότητα έχει το ΚΚΕ στη Βουλή, αλλά και ευρύτερα σαν κόμμα. Η ΝΕ Κορινθίας του ΚΚΕ, με δελτίο Τύπου, απαντά στα ανακριβή στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας. Στην απάντηση αναφέρεται: Πρώτον, ουδέποτε έφτασε αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων για συνάντηση με την ΓΓ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα και, δεύτερον, ο «Ρ» δημοσίευσε στο φύλλο της Πέμπτης, 3 Μάη, τη σχετική ανακοίνωση, γεγονός που παραδέχτηκε εκ των υστέρων ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Νομαρχίας, Νίκος Πιέρρος. Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων αποφάσισε παγκορινθιακό συλλαλητήριο την Παρασκευή στις 11 Μάη, στις 10 π.μ. στα Ισθμια και διατράνωσε την πεποίθησή της ότι η «SEA CONTAINERS» δε θα πατήσει, τελικά, το πόδι της στη Διώρυγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ