Κυριακή 6 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΑ
Αγώνας ενάντια στη συναίνεση

Μέσα σε κλίμα έντονων καταγγελιών από αντιπροσώπους της ίδιας της ΠΑΣΚΕ ενάντια στην πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΑ, για την πολιτική και τακτική που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίστηκαν χτες οι εργασίες - οι οποίες λήγουν σήμερα το μεσημέρι - του 24ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του μεγαλύτερου δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της χώρας. Συντονισμένα ήταν και τα χτυπήματα των συνδικαλιστών της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), που καλούσαν τους συνέδρους να απαντήσουν με αγώνα στη συναινετική πολιτική της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Ενδεικτική είναι η ομιλία του Σ. Καλύβα, μέλους της ΠΑΣΚΕ στο Συνδικάτο Οικοδόμων, ο οποίος ήταν καταπέλτης για την παράταξή του, σχετικά με τη μέχρι τώρα συμπεριφορά και τακτική της απέναντι στην εργατική τάξη. Κατήγγειλε για μεθοδεύσεις, που έγιναν από υψηλόβαθμα στελέχη της ΠΑΣΚΕ στην προσπάθεια να αποκλειστεί από το συνέδριο το Συνδικάτο Οικοδόμων. Απευθυνόμενος, δε, στην ηγεσία της ΠΑΣΚΕ στο ΕΚΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Οι αγώνες να γίνονται στους δρόμους και όχι στα γραφεία και τις τελετές» και κατήγγειλε ακόμα για παραπλάνηση των εργαζομένων, θέτοντάς της ερωτήματα, όπως γιατί δεν αντιστάθηκαν στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, στην κατάργηση του 8ωρου, γιατί αποδέχτηκαν τη μερική απασχόληση, τις ελαστικότητες και άλλα. Θύελλα χειροκροτημάτων ξέσπασε, όταν ανέφερε ότι τα Συνδικάτα Οικοδόμων, η Ομοσπονδία και το ΠΑΜΕ ήταν αυτά που πρωτοστάτησαν ενάντια στα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα και κάλεσαν τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα.

Στην ανάγκη ανάπτυξης εργατικών αγώνων, ώστε να ανατραπούν οι πολιτικές που δημιουργούν τα αντιασφαλιστικά μέτρα, αναφέρθηκε ο συνδικαλιστής της ΔΑΣ Θ. Κακκαβάς από τους λογιστές και απευθυνόμενος σε όσους μιλάνε για «ενότητα», τόνισε ότι αυτή θα βρεθεί στους δρόμους και όχι στα στρογγυλά τραπέζια. «Πρέπει να ηττηθεί η πολιτική του μονόδρομου, που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπόθεση όλων μας η υπεράσπιση του Συνδικάτου Οικοδόμων (2002-12-28 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας για τα ασφαλιστικά δικαιώματα (2002-07-05 00:00:00.0)
Η γραμμή του αγώνα κόντρα στη συναίνεση (2001-05-08 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση δύο γραμμών για το συνδικαλιστικό κίνημα (2001-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ