Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Καταγγέλλει κλιμάκωση του κρατικού αυταρχισμού

Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σε επιτρόπους της ΕΕ

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σε επιστολή προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Herman Van Rompuy και τους Επιτρόπους Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας, Viviane Reding και Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ενταξης, Laszlo Andor, επισημαίνει:

«Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής από το κεφάλαιο και την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ενάντια στο ταξικό εργατικό - λαϊκό κίνημα, στήνοντας βιομηχανία από ποινικές διώξεις και δικαστικές καταδίκες, με χαλκευμένες κατηγορίες, σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αγωνιστών του εργατικού και λαϊκού κινήματος, αγροτών, ακόμη και μαθητών.

Τελευταίο κρούσμα κλιμάκωσης του κρατικού αυταρχισμού αποτελεί η καταδίκη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του συνδικαλιστή Σωτήρη Ζαριανόπουλου, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και της Αννας Ανανιάδου, δημοσιογράφου της εφημερίδας "Ριζοσπάστης". Τις επόμενες μέρες και μήνες είναι προγραμματισμένες σειρά από δίκες αγωνιστών εργατών συνδικαλιστών των ταξικών σωματείων, φτωχών αγροτών, φοιτητών και μαθητών με παρόμοιες κατασκευασμένες κατηγορίες. Εξαπολύουν άγρια επίθεση ενάντια στη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τους εφοπλιστές, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας με νομοσχέδιο βάζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου το δικαίωμα της απεργίας των ναυτεργατών, γενικότερα το δικαίωμα των εργαζομένων να αγωνίζονται, με τις μορφές πάλης που οι ίδιοι αποφασίζουν, για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, να αμφισβητούν και να αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, που τσακίζει τα δικαιώματα και τη ζωή τους.

Επιστρατεύουν το δόγμα "νόμος και τάξη" για να τρομοκρατήσουν το λαό, να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα όσων αμφισβητούν την αντιλαϊκή πολιτική, την υποταγή στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, την εξουσία του κεφαλαίου. Προωθούν την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων εργαζομένων, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, συντριπτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση και το δημόσιο σύστημα Υγείας, φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα. Βγάζουν στο σφυρί ακόμη και τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, γενικεύουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Το κεφάλαιο, η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ δεν έχουν βγάλει κανένα συμπέρασμα. Μάταια ελπίζουν ότι θα σταματήσουν την ιστορική νομοτέλεια της ταξικής πάλης με διώξεις και καταδίκες, να την απαγορεύσουν με νόμους και διατάγματα. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής πάλης της Λαϊκής Συμμαχίας έχει και τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να διαψεύσει τις προσδοκίες τους, να ανοίξει το δρόμο για την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κατάκτηση και οικοδόμηση της Εργατικής - Λαϊκής Εξουσίας και Οικονομίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει κλιμάκωση του αυταρχισμού (2014-11-28 00:00:00.0)
Κατήγγειλε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης (2013-11-20 00:00:00.0)
Αύριο η πανελλαδική κινητοποίηση των τυφλών (2013-06-04 00:00:00.0)
Να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός (2013-02-01 00:00:00.0)
Αγώνας για την υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης (2013-01-12 00:00:00.0)
Το συνδικαλιστικό κίνημα δε θα αφήσει να περάσουν τέτοια σχέδια (2006-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ