Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός

Παρέμβαση του Γιώργου Τούσσα προς την Κομισιόν για την επίθεση σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Τούσσας, με παρέμβασή του, κατήγγειλε τον κυβερνητικό αυταρχισμό της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, την άγρια επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ ενάντια σε στελέχη του ΠΑΜΕ, εκλεγμένους εκπροσώπους εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών, το χτύπημα των εργατικών - λαϊκών αγώνων, για να επιβάλει το «νόμο και την τάξη», την κερδοφορία των μονοπωλίων. Στην παρέμβασή του επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Η επίθεση αυτή αποτελεί κλιμάκωση του αυταρχισμού, της βίας και της καταστολής ενάντια στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, προκειμένου να επιβληθεί "διά πυρός και σιδήρου" η αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική, της τρικομματικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η κυβέρνηση του κεφαλαίου, που πριν λίγες μέρες προχώρησε στην πολιτική επιστράτευση των απεργών στο Μετρό, σήμερα δε δίστασε να εξαπολύσει την αστυνομική βία, τα ρόπαλα, τα χημικά και τις συλλήψεις ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στους εκπροσώπους χιλιάδων εργαζομένων.

Η κρατική καταστολή και τρομοκρατία που επιστρατεύεται από την κυβέρνηση για να επιβάλει το "νόμο και την τάξη" των μονοπωλίων, να εξασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου, πάνω στα ερείπια των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, θα πέσει στο κενό. Η μοίρα της εργατικής τάξης δεν είναι η υποταγή στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Το ταξικό εργατικό κίνημα έχει τη δύναμη να την αποκρούσει, να ανατρέψει αυτή την πολιτική, δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία, την αντιμονοπωλιακή πάλη του.

Η βάρβαρη επίθεση ενάντια στους συνδικαλιστές έχει προκαλέσει τη σφοδρή σύσσωμη καταδίκη από Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, μαζικούς φορείς από ολόκληρη τη χώρα. Καταδικάζει η Επιτροπή την ένταση της κυβερνητικής καταστολής, την αστυνομική βία ενάντια στους εκπροσώπους των εργαζομένων, την τρομοκρατία και τις διώξεις, το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα; Πώς τοποθετείται στο αίτημα του εργατικού κινήματος να καταδικαστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ