Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οταν δε συμφέρει η πραγματικότητα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν πρόκειται για «διεισδυτική» ματιά στα γεγονότα, αλλά για... ανάγωγη υπαγωγή της πραγματικότητας στα μέτρα της αντιΚΚΕ προπαγάνδας. «Ανάγωγα» λοιπόν, όπως τιτλοφορεί το σχόλιό του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Τ. Παππάς εκτιμά ότι οι αντιδράσεις των κυβερνητικών παραγόντων απέναντι στο ΚΚΕ, π.χ. για την «εισβολή (sic) στελεχών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας», είναι «σεμνές και ταπεινές», ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει «γαλαντομία» απέναντί του επειδή «το ΚΚΕ καταγγέλλει με ισόποσες δόσεις την τρικομματική κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Εδώ, σηκώνει κανείς τα χέρια ψηλά. Ακριβώς πάνω απ' το σχόλιό του, το ρεπορτάζ της εφημερίδας του καταγράφει «χημικά, βία, 8 τραυματίες, 35 συλλήψεις (...) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για "επιδρομή στο γραφείο του υπουργού, υλικές καταστροφές και απειλές (...) που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα"...».

Αν στο μυαλό του Τ. Παππά το όργιο αυταρχισμού και καταστολής, η ωμή προβοκάτσια που στήθηκε, οι συλλήψεις, η παραπομπή των συλληφθέντων στο αυτόφωρο και όλα όσα διαδραματίζονται από την Τετάρτη, ισοδυναμούν με «σεμνές και ταπεινές αντιδράσεις» και κυβερνητική «γαλαντομία», τότε θα πρέπει να ψαχτεί πολύ σοβαρά.

Κι ακόμα σοβαρότερα όταν όλα αυτά όχι μόνο τα βαφτίζει «χάιδεμα» του ΚΚΕ από την κυβέρνηση, αλλά τα αιτιολογεί ισχυριζόμενος ότι η αντιπαράθεση και η κριτική που το ΚΚΕ ασκεί στο ΣΥΡΙΖΑ, βολεύει την κυβέρνηση. Οφείλουμε βέβαια να αναγνωρίσουμε ότι αυτό το «επιχείρημα» δεν είναι δικής του εμπνεύσεως. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αυτός που κατά καιρούς και προκειμένου να αντιπαρέλθει την κριτική που του ασκεί το ΚΚΕ, «ξεγλιστράει» με την κατηγορία ότι αυτή βοηθά το «μνημονιακό στρατόπεδο». Την ίδια άθλια συκοφαντική προπαγάνδα έκανε το ΠΑΣΟΚ και οι δημοσιολόγοι των ΜΜΕ που το στήριζαν, κατά του ΚΚΕ. Φτηνό το κόλπο του αλλά επικίνδυνο στη χειραγώγηση του λαού στην αστική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ