Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Παζαρεύει μπίζνες για τα μονοπώλια

Το ρόλο του μεσάζοντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στην αναζήτηση κεφαλαίων και συμμαχιών με τα γερμανικά μονοπώλια ανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Βερολίνο. Ταυτόχρονα, έλαβε την πολιτική στήριξη των Γερμανών σοσιαλδημοκρατών για τη συνέχιση και κλιμάκωση της βάρβαρης πολιτικής της συγκυβέρνησης, ενάντια στα λαϊκά στρώματα.

Ο Ευ. Βενιζέλος, στη διάρκεια των επαφών του με τους επικεφαλής του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) παρουσίασε τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της συγκυβέρνησης και τις «ευκαιρίες» που υπάρχουν στην Ελλάδα από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο καγκελάριο των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε: «Οχι απλώς έχουμε πολιτική στήριξη, αλλά έχουμε και την υπόσχεση ότι θα αναλάβουν πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στο οικονομικό πεδίο, για να έχουμε παρουσία γερμανική στην ελληνική πραγματική οικονομία, με επενδύσεις και αναπτυξιακή στήριξη».

Ο Ευ. Βενιζέλος παρουσίασε επίσης στους Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες τη συμβολή του ΠΑΣΟΚ στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. «Είχα την ευκαιρία, στο Βερολίνο, να αναπτύξω τις θέσεις, να εξηγήσω πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εφαρμογής της μόνης εφικτής και ασφαλούς εθνικής στρατηγικής και πρέπει να πω ότι εισέπραξα πολύ θετικά και συγκεκριμένα μηνύματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ