Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΦΟΒΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΥΛΙΖΟΥΝ

«Μπαρούτι» μυρίζει τις τελευταίες ώρες στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο (...) Μπορεί η κυβέρνηση να πέρασε με το δόγμα της πυγμής το πρώτο κρας τεστ στη σύγκρουση με τους εργαζομένους στο Μετρό, αλλά πλέον αρχίζει να δημιουργείται μια επικίνδυνη κατάσταση, αν και παραμένει πιστή στη δυναμική αντιμετώπιση απεργιακών κινητοποιήσεων και διαμηνύει ότι δεν υποχωρεί. Και αυτό, διότι κλιμακώνονται οι αντιδράσεις διαφόρων κοινωνικών ομάδων, ενώ υπάρχει αγωνία για την έκβαση των αγροτικών κινητοποιήσεων (...) Στο κυβερνητικό στρατόπεδο, επικρατεί σκεπτικισμός, για το πώς θα εξελιχθούν κυρίως οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

***

Από τη δημόσια παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια, αποτυπώθηκε πλήρως η σκληρή γραμμή του δόγματος «νόμος και τάξη» (...) «Ηρθε η ώρα η χώρα να κλείσει τους λογαριασμούς που μένουν ανοιχτοί από το '74-'75 μέχρι σήμερα. Είτε αυτοί λέγονται ανομία, είτε καταλήψεις, είτε μεταναστευτικό, είτε αυτά λέγονται το άγος της Marfin» είπε (...) υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, εκτιμούν ότι η κλιμάκωση της πολιτικής αντιπαράθεσης και η δημιουργία νέων μετώπων, δε βοηθάει την προσπάθεια της κυβέρνησης για αλλαγή του κλίματος, καθώς η διαιώνιση της πολεμικής ατμόσφαιρας, στέλνει λανθασμένα μηνύματα στους εν δυνάμει επενδυτές.

***

Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει μια οργανωμένη προσπάθεια για σκληρή και μετωπική αντιπολίτευση, ενώ ήταν ενδεικτική η φράση της κυρίας Παπαρήγα, όταν ρωτήθηκε για το εάν πρέπει να κλείσουν ή όχι οι δρόμοι: «Εδώ κλείνουν τη ζωή του λαού και θα μας πουν τώρα για τον κλειστό δρόμο; Είναι αποπροσανατολιστικό αυτό... Ας αφήσουν αυτό το "ανοιχτοί δρόμοι". Τι θέλουν δηλαδή να κλαίμε μέσα στα σπίτια μας, να μη μας βλέπουν; ...Δηλαδή να κρυφτούμε; Δεν μπορεί να κρυφτεί ο λαός» (...) Είναι χαρακτηριστικό το μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σ. Κεδίκογλου, που κατ' εντολή του πρωθυπουργικού γραφείου, ανέφερε ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση και ιδιαίτερη σημασία είχε η επισήμανσή του για την υιοθέτηση πρακτικών βίας στα «πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού» (τα αποσπάσματα από το πρώτο θέμα στο ΒΗΜΑ / ηλεκτρονική έκδοση).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ