Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντήρηση των κενών και αλχημείες

Κινητοποίηση στο Περιστέρι για κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών. Καταγγελία για αναμόρφωση προγραμμάτων από την ΕΛΜΕ Πειραιά

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ' Αθήνας έκαναν χτες εκπαιδευτικοί και γονείς από το Περιστέρι ζητώντας άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία του Περιστερίου. Την κινητοποίηση οργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ελλη Αλεξίου» και συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, στη συζήτηση με την αναπληρώτρια διευθύντρια για μια ακόμα φορά άκουσαν ότι δεν υπάρχουν πιστώσεις για νέες προσλήψεις και δεν προέκυψαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το πώς η υπηρεσία θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εκπαιδευτικών κενών. Για το ίδιο θέμα, από τους ίδιους φορείς διοργανώνεται νέα κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σήμερα Παρασκευή στις 10 το πρωί.

Στο μεταξύ, αλχημείες για να συγκαλυφθούν αντί να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά. Οπως αναφέρει, δίνεται εντολή στους διευθυντές των σχολείων π.χ. μάθημα που πρέπει να διδάσκεται 3 ώρες να διδάσκεται 2 ή δίωρο μάθημα να γίνεται μονόωρο, ώστε να εξοικονομηθούν ώρες από τους καθηγητές και να φαίνεται ότι διδάσκονται όλα τα μαθήματα.

Η ΕΛΜΕ επικαλείται και έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε σχολείο, όπου αναφέρει: «παρακαλώ να γίνει ανάλογη αναμόρφωση του προγράμματος, ώστε το Β' τετράμηνο όλα τα τμήματα του σχολείου να κάνουν το μάθημα, έστω και με λιγότερες ώρες, και όλοι οι μαθητές να έχουν βαθμολογία το Β' τετράμηνο». Μάλιστα, επειδή δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί νομικά, η παραπάνω απαίτηση επικαλείται γενικά «λόγους δημοσίου συμφέροντος»!

Η ΕΛΜΕ Πειραιά τονίζει ότι η διαδικασία αυτή και η συνακόλουθη παραβίαση του προγράμματος ισχύει πανελλαδικά και «περιέχει σοβαρούς εκπαιδευτικούς και παιδαγωγικούς κινδύνους, καθώς διαμορφώνει στοιχεία ανισότητας από σχολείο σε σχολείο και σπάει το πανελλαδικά ενιαίο του προγράμματος». «Στην προέκτασή του το μέτρο της αναμόρφωσης προγράμματος και προσαρμογής του στο διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλάζει το χαρακτήρα του σχολείου και το μετατρέπει σε parking νέων, όπου δεν είναι σαφές τι και πόσο διδάσκεται», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΕΛΜΕ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενωσαν τις φωνές τους για την τραγική κατάσταση στα σχολεία (2023-09-29 00:00:00.0)
Νοέμβρη μήνα παραμένουν χιλιάδες τα κενά εκπαιδευτικών! (2021-11-16 00:00:00.0)
Ακόμα ταλαιπωρούνται από κενά εκπαιδευτικών τα σχολεία (2018-11-30 00:00:00.0)
Στο προσκήνιο οι ανάγκες της εκπαίδευσης (2017-09-30 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για το πρόγραμμα της ΕΕ (2014-01-22 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις για προβλήματα των σχολείων (2012-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ