Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ELITE»
Εκαναν απεργία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες

«Πώς θα μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς;» δήλωσαν στο «Ριζοσπάστη» έξω από τα δικαστήρια

Στο κύμα συμπαράστασης στους 35 συλληφθέντες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που κατέκλυσε χτες όλο το πρωί την κεντρική είσοδο των δικαστηρίων ξεχωριστή θέση κατέλαβαν οι εργάτριες και οι εργάτες του εργοστασίου υποδημάτων της ELITE. Οι εργαζόμενοι δε βρέθηκαν εκεί έτσι απλά. Νωρίς το πρωί, λίγο πριν πιάσουν δουλειά, έχοντας μάθει τα προχτεσινά γεγονότα με τις συλλήψεις έκαναν Γενική Συνέλευση και με ομόφωνη απόφαση προχώρησαν σε 24ωρη απεργία.

Και στη συνέχεια μαζικά με την εργοστασιακή επιτροπή τους έφυγαν από το εργοστάσιο και βρέθηκαν στα δικαστήρια σε μια ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης. «Ο κόσμος, όταν το συζητήσαμε το πρωί, είπε αμέσως ναι. Το θεωρήσαμε όλοι ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης. Πόσο μάλλον που ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και η Γραμματέας της Ομοσπονδίας και του κλαδικού Συνδικάτου μας», θα πουν μιλώντας στο «Ρ» τα μέλη της εργοστασιακής επιτροπής. «Είναι δικοί μας άνθρωποι πώως θα μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς», θα συμπληρώσουν δύο εργαζόμενοι που άκουσαν την κουβέντα και θα εξηγήσουν μάλιστα: «Δίνουμε τρία χρόνια τώρα αγώνα για να κρατήσουμε το εργοστάσιο ανοιχτό, να μπορούμε να έχουμε δουλειά και μεροκάματο. Και σε αυτό τον αγώνα είχαμε στο πλευρό μας σταθερά το ΠΑΜΕ, γι' αυτό και εμείς σήμερα στεκόμαστε στο πλευρό του».

  • Επίσης, ο Σύλλογος ΠΕ Νέας Ιωνίας - Μεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης «Γ. Σεφέρης» προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας 8 π.μ. - 12 μ. ειδικά για να πάρουν μέρος τα μέλη του στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Πεδίον του Αρεως και την πορεία στα δικαστήρια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ