Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
«Ο νόμος και η τάξη των εργοδοτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών»

Μέχρι αργά το μεσημέρι συνεχίστηκε η μαχητική κινητοποίηση στην οποία ανταποκρίθηκαν πλήθος κόσμου

Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση αλληλεγγύης
Μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση αλληλεγγύης
Οργανωμένη απάντηση στην επιχείρηση τρομοκράτησης και σπίλωσης του εργατικού κινήματος έδωσαν χτες οι χιλιάδες εργαζομένων που διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ξεκαθαρίζοντας πως στην ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά των λαϊκών αγώνων, οι εργαζόμενοι θα υψώσουν το δικό τους τείχος αντίστασης μέσα από ενίσχυση του οργανωμένου ταξικού αγώνα.

Με πανό που έγραφε: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει - Αμεση απελευθέρωση των συνδικαλιστών», η συγκέντρωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο Πεδίον του Αρεως και από εκεί πορεία ως τα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η μαχητική κινητοποίηση συνεχίστηκε μέχρι αργά το μεσημέρι, δίνοντας συνέχεια στην πολύωρη κινητοποίηση που είχε γίνει και την προηγούμενη μέρα, έξω από τη ΓΑΔΑ.

Τα συνθήματα δε σταμάτησαν ούτε λεπτό καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας που στις 8.30 π.μ. φτάνει στην Ευελπίδων: «Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει», «Ο νόμος και η τάξη των εργοδοτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών» και «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη».

Σαράντα λεπτά αργότερα φτάνουν στο χώρο τα πούλμαν της αστυνομίας που μεταφέρουν τους 35 συνδικαλιστές. Στις υψωμένες γροθιές τους το πλήθος απαντά με χειροκροτήματα και συνθήματα: «Κανένας φόβος καμία υποταγή όλοι στον αγώνα για την ανατροπή», «Αγώνας - ρήξη - ανατροπή η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή», για να πάρουν την απάντηση «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ αντίσταση και πάλη».

Εργάτες κάθε ηλικίας ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση των συνδικαλιστών
Εργάτες κάθε ηλικίας ζητούσαν την άμεση απελευθέρωση των συνδικαλιστών
Από τα μεγάφωνα αναφέρονται συνεχώς μηνύματα αλληλεγγύης από Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, καθώς κι εργατικές οργανώσεις από το εξωτερικό.

Επεσε στο κενό η προσπάθεια να βρωμίσουν τον αγώνα μας

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καταφτάνουν συγκροτημένα με πορεία μέσα από τα δικαστήρια στην είσοδο όπου οι συγκεντρωμένοι τους υποδέχονται: «Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ένας από τους συλληφθέντε,ς χαιρέτισε από τα μεγάφωνα τους συγκεντρωμένους, αναφέροντας τα ακόλουθα:

«Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, η προσπάθεια της κυβέρνησης να προβοκάρει, να βρομίσει τον αγώνα μας έπεσε στο κενό και νομίζουμε ότι έχει να κάνει και με τους χιλιάδες εργαζόμενους που ήρθαν να στηρίξουν τον αγώνα μας, έναν αγώνα που θα τον φτάσουμε μέχρι το τέλος. Η κυβέρνηση προσπάθησε να προβοκάρει τον αγώνα μας με χαλκευμένα στοιχεία, με ψεύτικα στοιχεία. Επεσε λοιπόν στο κενό αυτή η προσπάθειά της. Προσπάθησε επίσης να παρουσιάσει με τα διάφορα παπαγαλάκια στα ΜΜΕ ότι αυτός ο αγώνας είναι αγώνας αντιπαράθεσης ανάμεσα σε μια ομάδα συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και της κυβέρνησης. Τούτος ο αγώνας είναι όλης της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών απέναντι στη βάρβαρη πολιτική τους, μια πολιτική που έχει φέρει στη χώρα 1,5 εκατομμύρια ανέργους, που έφερε το μισθό και το μεροκάματο στα άθλια επίπεδα των 586 ευρώ, που επιχειρεί να διαλύσει τις συλλογικές συμβάσεις.

Στους επιχειρηματίες στρώνουν κόκκινο χαλί

Ο Γιώργος Πέρρος μιλάει στους συγκεντρωμένους
Ο Γιώργος Πέρρος μιλάει στους συγκεντρωμένους
Είπαν ότι είναι παράνομη η είσοδος και η παραμονή μας στο υπουργείο Εργασίας και επιχειρούν να μας χτυπήσουν με όλους τους τρόπους. Αλλά όταν έρχονται τα αφεντικά τους, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο Μαξίμου, στα διάφορα υπουργεία, είναι όχι μόνο ανοιχτά αλλά στρώνουν και κόκκινο χαλί για τα αφεντικά τους. Θέλουμε να γνωρίζετε ότι το ταξικό εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Θα συνεχίσουμε με ακόμα πιο μαζικό, μαχητικό και αποφασιστικό τρόπο να βάλουμε χιλιάδες εργάτες και εργάτριες στον αγώνα και στη μάχη, αυτό είναι το χρέος μας, να δυναμώσουν τα Συνδικάτα. Μας περιμένει ο εργατόκοσμος, πάνω σε αυτό να δουλέψουμε όλοι μας το επόμενο διάστημα.

Ο Φλεβάρης θα είναι απεργιακός μήνας, άρα προετοιμάζουμε όλοι μας καλά τούτη την απεργία ώστε να είναι απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, τούτη η απεργία να είναι απάντηση στον αυταρχισμό, τούτη η απεργία να είναι ακόμα μια μάχη για να οργανωθούν περισσότεροι εργαζόμενοι στα Συνδικάτα μας, να μπουν στη μάχη, να δουλέψουμε μαζί τους, αυτό το στόχο πρέπει να υλοποιήσουμε. Γιατί εμείς δεν είμαστε μόνο για το σήμερα, βλέπουμε μπροστά. Και επειδή βλέπουμε μπροστά, ένα μέλλον έχουμε: Την τάξη μας στην εξουσία, αυτό πρέπει να υλοποιήσουμε.

Μας περιμένει ο εργατόκοσμος

Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ακόμα. Αν θυμάστε το 2003 ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης επιχείρησε να κατηγορήσει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα όταν ανακαλύψαμε όπλο μέσα στη συγκέντρωσή μας. Θέλησε να προβοκάρει τον αγώνα μας λέγοντας ότι δήθεν το κλέψαμε από τον αστυνομικό. Ε, λοιπόν τέτοια πράγματα να τα ξεχάσουν. Τους δηλώνουμε: Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει και ούτε πρόκειται να πιάσει ποτέ.

Με αισιοδοξία ότι εμείς έχουμε το δίκιο, με πίστη στον αγώνα μας φεύγουμε από εδώ με ένα μπόι πιο ψηλά. Πάμε στους εργάτες στους χώρους δουλειάς, σήμερα ήταν μια απεργιακή ημέρα, εμείς εδώ, οι ναυτεργάτες έχουν 48ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, οι εργαζόμενοι στην Υγεία και όχι μόνο. Αυτό λοιπόν είναι το μήνυμα που δίνουμε και έτσι θα συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά. Να μην κάνουμε πίσω, να μην απογοητευόμαστε, μας περιμένει ο εργατόκοσμος. Να πάμε να τον βρούμε να μιλήσουμε μαζί του, να τον βάλουμε στη μάχη, συνεχίζουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ