Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αγώνες είναι των εργατών

«Καμιά ανοχή σε μπλόκα και καταλήψεις από την κυβέρνηση - κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η αντιπολίτευση». Αυτός ήταν ο τίτλος, με τον οποίο η χτεσινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEΓΚΑ «έντυσε» το θέμα και τη συζήτηση για την προχτεσινή ωμή επίθεση βίας που δέχτηκαν οι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, τόσο οι παρουσιαστές της εκπομπής όσο και οι εκπρόσωποι των κομμάτων της συγκυβέρνησης παρουσίαζαν τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική πολιτική ως υποκινούμενες από κόμματα της αντιπολίτευσης. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, εμφάνισαν την αντίθεση των εργαζομένων στο ξήλωμα των δικαιωμάτων τους ως προσπάθειες του ΚΚΕ να βρει ψήφους.

Η αλήθεια όμως - που δεν τους συμφέρει να λέγεται - είναι ότι οι αγώνες των εργαζομένων υποκινούνται από τη συντριβή των μισθών, την κατάργηση των Συμβάσεων, την κυριαρχία της ελαστικής απασχόλησης. Η εφιαλτική τους ζωή είναι που βγάζει τους εργάτες στο δρόμο, που οργανώνει τις απεργίες, τις κινητοποιήσεις.

Κάποιοι επιλέγουν να παρουσιάζουν την εργατική τάξη σαν μαριονέτα, προκειμένου να συκοφαντήσουν και να υπονομεύσουν τους αγώνες της. Τρέμουν την ώρα και τη στιγμή που η εργατική τάξη θα αποκτήσει πλήρη γνώση και της δύναμης και του δίκιου της και θα πετάξει απ' το σβέρκο της τους εκμεταλλευτές της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ