Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο

Μηνύματα αλληλεγγύης από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ, που καταδικάζουν την προκλητική σύλληψη των 35 συνδικαλιστών ταξικών σωματείων με εντολή της συγκυβέρνησης, προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα.

Η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία σημειώνει χαρακτηριστικά: «Διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη της Ελλάδας ότι, ως εργαζόμενοι της Κύπρου είμαστε πάντα στο πλευρό τους, αλληλέγγυοι στους καθημερινούς αγώνες που με μπροστάρη το ταξικό κίνημα του ΠΑΜΕ δίνουν ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα»

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Πορτογαλίας αφού καταγγέλλει τη σύλληψη των αγωνιστών αναφέρει: «Η επίθεση ενάντια στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και η σύλληψή τους πρέπει να καταγγελθεί από το ευρωπαϊκό και το διεθνές συνδικαλιστικό κίνημα, ως μια ξεκάθαρη κίνηση παραβίασης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της υπεράσπισης των εργαζομένων και του δικαιώματός τους στη δουλειά με δικαιώματα και για μια αξιοπρεπή ζωή».

Η Διεθνής Συνδικαλιστική Οργάνωση των Εργαζομένων στις Κατασκευές και την Επεξεργασία Ξύλου (UITBB) της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας που έχει έδρα το Ελσίνκι της Φινλανδίας καταγγέλλει τη σύλληψη και απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των αγωνιστών του ταξικού κινήματος (ανάμεσά τους και του ΓΓ Γραμματέα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας Κ. Χατζάρα) και τονίζει:

«Καταγγέλλουμε την καταστολή ενάντια στους αγωνιστές που αντιπαλεύουν τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και της ΕΕ που για λογαριασμό του κεφαλαίου επιχειρεί να πάρει πίσω κατακτήσεις της εργατικής τάξης, αποτέλεσμα της πάλης της για εκατοντάδες χρόνια.

Παρόμοια μηνύματα έχουν στείλει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Πακιστάν, η Γενική Ενωση Παλαιστινίων Εργατών, η Ενωση Σωματείων Βοημίας, Μοραβίας και Σιλεσίας (Τσεχία), η Εθνική Ενωση Εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, Λιμάνια και Μεταφορές Βρετανίας, η Εθνική Ενωση εργαζομένων στο Μέταλλο Ουρουγουάης, η Ενωση Συνδικάτων Βάσης Ιταλίας.

Επίσης, ψηφίσματα έβγαλαν το Συμβούλιο Εργαζομένων στο Τυπογραφείο «Φρανκφούρτερ Εκδοτική» στη Γερμανία, το Συνδικάτο Εργαζομένων στο μετρό της Στοκχόλμης (Σουηδία), η Ελληνική Κοινότητα Δρέσδης.

Επίσης, και Κομμουνιστικά Κόμματα εκφράζουν την αλληλεγγύη τους όπως το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, το Λιβανέζικο ΚΚ, και το ΚΚ Γερμανίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ